De mooiste tropische vogels ter wereld

15/06/2021
1555
paradijsvogel

In Nederland hebben we al verschillende prachtige vogels. Bekijk de pimpelmees maar eens goed. De pimpelmees komt erg veel voor in ons land en toch weten veel mensen niet eens hoe hij er uit ziet. En dat is jammer, want het is een prachtig vogeltje. Maar genoeg over ‘onze’ vogels. De wereld kent een paar prachtige vogels in de allermooiste kleuren. Je zult je verbazen over de schitterende kleurenpracht en de uitzonderlijk mooie patronen van sommige vogels. Geniet met ons mee van de mooiste tropische vogels ter wereld.

Gouldamadine

De prachtig gekleurde Gouldamadine komt in Australië in het wild voor. In Nederland kan je hem ook wel eens tegenkomen, maar dan niet in het wild. Deze kleurrijke tropische vogel wordt vaak gehouden in volières. Hij ziet er schitterend uit met zijn regenbloogkleuren en is dan ook een mooie opvallende verschijning in Australië. Hier leeft hij voornamelijk in grasvlaktes waar ze graag verschillende soorten graszaden eten. De Gouldmadina is zó mooi, dat hij met stipt op de eerste plek in onze lijst komt te staan.

Himalaya-glansfazant

Ook deze kleurrijke tropische vogel is prachtig om te zien. Hij behoort tot de fazantachtige en daar lijkt hij dan ook veel op. In het wild komt hij alleen nog voor in Azië. Ze leven op hoogte tussen de 1500 en 500 meter in het uitgestrekte Himalaya gebergte. Zijn voedsel bestaat onder andere uit knollen en wortels. Ze graven hun voedsel met hun snavel uit de grond. Opmerkelijk is dat ze op deze manier tot wel 25 cm diep kunnen graven. Indrukwekkend!

Lees ook:  In Maastricht ben je toerist in eigen land

Gierparelhoen

Naar deze prachtige vogel moet je niet te lang kijken want hij kan je met zijn verenkleed hypnotiseren! Oké, dat is niet helemaal waar, maar zijn schitterende verenpracht laat je wel continu naar hem kijken. De Gierparelhoen is een Afrikaanse hoendervogel die alleen in tropische Afrikaanse gebieden voorkomt. Ze leven in droge steppes die begroeid zijn met hoge grassen. Grappig om te weten is dat een Gierparelhoen bijzonder luidruchtig kan zijn. Je kan ze tot op grote afstand al horen.

Wilsons paradijsvogel

De Wilson paradijsvogel maakt deel uit van de familie paradijsvogels. Alleen de naam is al schitterend natuurlijk. Zoals wel vaker in de natuur is het het mannetje dat er bijzonder indrukwekkend uitziet. Dit komt omdat het de taak van het mannetje is om een vrouwtje te verleiden. Met zijn prachtige kleuren is het dus de bedoeling om een vrouwtje zo ver te krijgen om samen te paren. Behalve de mooie kleuren van deze vogel, maar ook zijn staart indruk. Wilson paradijsvogels hebben namelijk een bijzondere staart. Hun start is gekruld en dat zien je niet vaak bij vogels. Twee sierlijke krullen steken prachtig af bij zijn kleurrijke lijfje. Wilson paradijsvogels zijn maar kleine vogels van ongeveer 17 tot 21 cm lang. Leuk feitje: pas in 1996 werd de Wilson paradijsvogel voor het op film vastgelegd. De BBC lukte het om de paradijsvogel te lokken uit te bladeren en zo wisten zij als eerste cameraploeg ooit hem te filmen voor de documentaire Attenborough in Paradise.

Lees ook hier over het mooie Nieuw-Zeeland en de redenen waarom je er zeker eens naartoe moet!

Lees ook:  Bezienswaardigheden Amsterdam

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings