Bezienswaardigheden in het heuvelland

05/08/2022
171
Heuvelland

In het zuiden van ons prachtige land, bevindt zich onderin de provincie Limburg het heuvelland. Dit landschap ligt op de grens met zowel België en Duitsland en wordt gevormd door uitlopers van de Ardennen en de Eifel. Het heuvelland dankt zijn naam natuurlijk aan de heuvels die zich in dit gebied bevinden. De hoogste ‘berg’, tevens ook het hoogst gelegen gebied van Nederland, is de Vaalserberg, met een hoogte van 322 meter. Binnen het heuvelland bevinden zich een aantal mooie bezienswaardigheden. Wij beschrijven er een paar!

Stegelkes

Het heuvelland staat bekend als een landschap met prachtige wandelroutes. Je gaat de hoogte in, dwars door weilanden en je komt uit bij de meest pittoreske dorpjes in zowel Limburg, België en Duitsland. Het lopen door de weilanden is ontstaan omdat dit vroeger simpelweg de makkelijkste weg was van A naar B in het heuvelland. De weilanden waar men door liep werden onderscheiden door middel van een draaihek, ook wel een stegel genoemd. Deze stegelkes kun je nu nog steeds vinden als je door het prachtige heuvelland loopt!

American War Cemetery in Margraten

Deze prachtige begraafplaats bevindt zich midden in het heuvelland en is door een 30 meter hoge toren midden op de begraafplaats in de weide omtrek te spotten. Dit is de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland, hier liggen ruim 8.000 gesneuvelde Amerikaanse soldaten uit de 2e Wereldoorlog. Wanneer je in het heuvelland bent is het absoluut de moeite waard om deze indrukwekkende plaats te bezoeken.

American War Cemetery Margraten

Drielandenpunt in Vaals

Zoals eerder benoemd, ligt in Vaals het hoogste punt van Nederland. De Vaalserberg is met zijn 322 meter hoogte een goede uitdaging voor de fanatieke wandelaar. Bovenop de berg bevindt zich het drielandenpunt. Hier komen letterlijk drie landen (Nederland, België en Duitsland) bij elkaar. Het drielandenpunt is een echte attractie. Je hebt vanuit hier een prachtig uitzicht over het heuvelland vanuit meerdere uitkijktorens. Kinderen kunnen zich uren vermaken met het enorme labyrint. Vanuit hier vertrekken ook meerdere wandel- en wielerroutes. Vlakbij Vaals bevindt zich ook het pittoreske dorpje Vijlen, die bekend staat om het mooie bos dat het omringt.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Helmond

Golfbanen

Of je nou fervent golfer bent of niet, de golfbanen in het heuvelland zijn een prachtige bezienswaardigheid. Er zijn er maar liefst 6 te vinden, en elke baan is anders! Zo bevindt zich de golfbaan in Cadier en Keer midden tussen de bossen waar je prachtig kunt wandelen. Andere golfbanen bevinden zich weer midden tussen de weilanden die een prachtig panoramabeeld opleveren! Deze golfbanen bieden prachtig uitzicht wanneer je een wandeling of scootertocht maakt in het heuvelland.

Golfbaan Het Rijk Margraten

Overtuigd geraakt over al het moois wat Zuid-Limburg en het heuvelland te bieden heeft? Neem snel contact op met Wij Makelaars, zij bespreken graag met jou de mogelijkheden over het wonen in dit prachtige gebied. Vanuit het heuvelland zijn ook grote steden als Maastricht en Aken makkelijk bereikbaar!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings