verhuisbedrijf limburg
aken

De Duitse stad Aken, ook wel Aachen genoemd, heeft een lange en rijke geschiedenis. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, de Dom van Aken, heeft ontzettend lang geleden al zijn plek veroverd als bedevaartsoord. Daarnaast heeft de geschiedenis van Karel de Grote bijzonder grote invloed gehad op het succes van de stad. Tot de dag van vandaag is er namelijk een Internationale Karelsprijs, welke wordt toegekend aan personen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor de eenwording van Europa. Ook wordt de stad druk bezocht om zijn waardevolle historische centrum. Hier vind je namelijk oude architectuur en geneeskrachtige warmwaterbronnen. In Aken is het uiteraard ook gewoon mogelijk om te winkelen, een museum te bezoeken of heerlijk te genieten op één van de vele terrassen.

Dom van Aken
Binnenkant Dom van Aken

Dom van Aken

Het historische hart van de stad wordt gevormd door het stadhuis en de Dom van Aken. De Dom is ooit begonnen als klein kapel van het keizerlijk paleis, maar na een groot aantal eeuwen van bouwen en aanpassingen is het kapel uitgegroeid tot de adembenemende Dom van Aken. In de kerk zijn verschillende topstukken uit de geschiedenis te bewonderen, denk aan de troon van Karel de Grote, een gouden altaarstuk en andere bijzondere voorwerpen die geschonken zijn door pelgrims, keizers en koningen. Het schijnt zelfs dat er een lendendoek van Jezus Christus en een doek waarin het hoofd van Johannes de Doper zou hebben gelegen in de kerk aanwezig zijn. De Dom wordt daarom gezien als één van de belangrijkste kerkelijke schatkamers in Europa.

Bronnen van Aken

In de wijde omgeving van Aken zijn de zwavelhoudende warmwaterbronnen welbekend. Er wordt zelfs beaamd dat deze bronnen helende krachten hebben bij klachten als reuma, huidproblemen en spierblessures. Een erg mooie reden om naar Aken te verhuizen, een verhuisbedrijf in Limburg zou je door de ligging van Aken daar eenvoudig bij kunnen helpen. De bekendste warmwaterbron van Aken is zonder twijfel de Rosenquelle bron. Van deze bron kun je genieten in het Carolus Thermen Bad te Aken, waar je overigens ook terecht kunt voor een heerlijke massage en sauna.

Stadhuis

Samen met de Dom van Aken vormt het veertiende-eeuwse stadhuis het historische hart van de stad. De imposante uitstraling van dit prachtige bouwwerk is door de jaren heen naar onze mening nog imposanter geworden. De oorspronkelijke bouw dateert terug naar het jaar 1330, waar op de fundering van het Grashaus langzaam dit bouwwerk werd vervaardigd. Het monumentale twintig meter hoge toren, de Granusturm, maakte deel uit van de Akener koningsplats van Karel de Grote.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Nederland in de warme zomer