Bezienswaardigheden in Vijlen

08/02/2024
206
bezienswaardigheden vijlen

Als reisliefhebber ben je altijd op zoek naar verborgen juweeltjes. Dit keer stuitten we op een klein dorpje in ons eigen land, genaamd Vijlen. Het dorpje bevindt zich in het zuidelijkste puntje van Limburg en is omringd door heuvels, bossen en vakwerkhuisjes. Pittoresker dan dit kan het bijna niet.
In onderstaand artikel vertellen wij jullie graag meer over de bezienswaardigheden in en rondom Vijlen die je echt mee moet pakken tijdens een reis naar het zuiden.

De Vijlenerbossen

De meest bekende bezienswaardigheid in Vijlen zijn de Vijlenerbossen. De Vijlenerbossen zijn één van de mooiste bezienswaardigheden in het Heuvelland. Mensen vanuit de hele omgeving komen voor dit bos naar het kleine dorpje Vijlen gereden. De bossen leveren een typisch Limburg landschap op. Met een vooraf gedownloade route kom holle wegen, prachtige heuvels, groene paden en de mooiste vergezichten tegen. Routes door het Vijlenerbos kun je overal op het internet vinden, maar zelf zouden wij voor een makkelijke route kiezen die start en eindigt bij Boscafé Het Hijgend Hert. Deze specifieke route vind je hier.
Onderweg kom je meerdere picknickbankjes tegen waar wandelaars hun lunch of tussendoortje aan het nuttigen waren. Het brengen van een eigen picknickkleedje is daarom ook niet nodig.

Kom je met de auto naar de Vijlenerbossen? Er zijn verschillende parkeerplaatsen waar je de auto kwijt komt. In het nabijgelegen Vaals zijn dit de parkeerplaats bij het drielandenpunt en aan de Viergrenzen weg. In Vijlen kun je hem bij Boscafé Het Hijgend Hert of aan de Epenerbaan parkeren. Een andere leuke plek in Zuid-Limburg om te wandelen is het dorpje Eijsden.

Lees ook:  Plieger badkamermeubel- Functionaliteit en stijl in jouw badkamer
bezienswaardigheden vijlen

Boscafé Het Hijgend Hert

Boscafé Het Hijgend Hert ligt aan de rand van het Vijlenerbos en is nog net niet het bruisende hart van Vijlen. Mensen uit Vijlen en omstreken komen hier graag voor een hapje en een drankje na een lange wandeling door het Vijlenerbos. Hier kun je genieten van de gezelligheid van de mensen en de geluiden van de boerderijdieren die rondom het café lopen.
Het café bestaat uit twee gedeeltes, het voorste gedeelte is heel open ingericht met lange tafels voor groepen wandelaars en het achterste gedeelte is heel knus. In het achterste gedeelte is het net alsof je bij een jager thuis in de woonkamer zit. Er bevindt zich een grote openhaard, het is donker, maar gezellig aangekleed en er hangt een groot hoofd van een hert aan de schoorsteen. Het eten is er simpel, maar echt heel erg goed bereid.

De Sint Martinuskerk

De Sint Martinuskerk ligt centraal gelegen op de Vijlenberg en is niet te missen. De kerk ligt 195,62 meter boven zeeniveau. Samen met de Hervormde Kerk in Vaals strijd de neogotische kerk in Vijlen om de titel van hoogst gelegen kerk in heel Nederland.

Vakwerkhuisjes in het centrum

Na een wandeling door de Vijlenerbossen en een hapje en drankje bij Boscafé Het Hijgend Hert kun je nog even een kijkje gaan nemen in het dorpje zelf. Wat zo mooi is aan Vijlen is dat er nog veel vakwerkhuisjes te vinden zijn. Dit geeft het dorp een zeer karakteristieke uitstraling en laat je kort terugblikken op hoe het hier vroeger uitgezien moet hebben.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zuid-Holland

Wil je naast Vijlen nog meer dorpjes bezoeken in het zuiden van Limburg? Bekijk dan zeker ook eens de bezienswaardigheden in Gulpen.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings