Bezienswaardigheden in Botswana

07/02/2024
44
Nijlpaarden in Botswana

Botswana is een land waarvan de pracht en praal vaak onderbelicht blijft vanwege het kleine inwonersaantal en de lage geopolitieke betrokkenheid. Toch is het land, grenzend aan Zuid-Afrika, rijk aan ongerepte natuur en adembenemende landschappen. Het biedt reizigers een onvergetelijke ervaring. Dit kleine land is de thuisbasis van enkele van de meest spectaculaire wildlife en natuurreservaten ter wereld. In deze blog verkennen we de topbezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Botswana.

Olifanten bij zonsondergang in Botswana

De Okavangodelta

De Okavangodelta, ook wel Okavangomoeras genoemd, staat bekend om zijn indrukwekkende waterwegen die een thuis bieden aan een rijke diversiteit aan dieren. Er komen meer dan 400 vogelsoorten voor en de traditionele big 5 is er ook terug te vinden. Dit maakt het een uitstekende keuze voor iedereen die het zien van the big 5 nog op zijn of haar bucketlist heeft staan. Het is de grootste binnenlandse delta ter wereld, en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Hier kun je per mokoro, een traditionele kano, door de waterrijke landschappen varen. In de Okavangodelta zijn vijf ethnische groepen te vinden met ieder een eigen taal en identiteit. De officiële taal die gesproken wordt in Botswana is Engels, wat het net een stukje eenvoudiger maakt om te communiceren met tourgidsen en inwoners van het land.

Chobe Nationaal Park

Chobe Nationaal Park, beroemd om zijn grote olifantenpopulaties, is een must-see voor dierenliefhebbers. Naast de majestueuze olifanten kun je hier ook leeuwen, giraffen en buffels tegenkomen. Safari's bij zonsopgang of zonsondergang bieden de beste kansen om deze dieren in hun natuurlijke habitat te observeren. Het park heeft ook een rivierfront waar krokodillen en vogels gemakkelijk te spotten zijn. Chobe is goed bereikbaar met de auto, maar vergeet niet dat Botswana een linksrijdend land is. Dat kan even wennen zijn en is niet zomaar onder de knie te krijgen met een spoedcursus theorie. Gelukkig biedt het land voldoende opties voor vervoer en transport.

Lees ook:  De historie van Sittard
Olifanten in Botswana

De Kalahari Woestijn

De Kalahari, een uitgestrekte zandwoestijn, biedt een geheel andere ervaring dan de waterrijke delta's en groene nationale parken. Het is de thuisbasis van de San, een van de oudste volkeren ter wereld. Hun kennis van het land en de natuur is fascinerend. Bezoekers kunnen wandelingen maken onder begeleiding van San-gidsen om de geheimen van de woestijn te ontdekken. Ondanks de droogte herbergt de Kalahari verrassend veel wildlife, waaronder gemsbokken en meerkatten. Deze woestijn is vaak een onderdeel van een tour die je meeneemt door verschillende bezienswaardigheden door Zuid-Afrika en is dus een aanrader voor iedereen die een bezoek brengt aan het gehele, prachtige continent.

Meer lezen over prachtige en unieke locaties in het zuiden van Afrika? Lees hier over de bezienswaardigheden in Madagaskar

Tsodilo Hills

De Tsodilo Hills, bekend als "het Louvre van de woestijn", zijn een cultureel en spiritueel centrum voor de San-bevolking. Deze heuvels herbergen meer dan 4.500 rotstekeningen die duizenden jaren oud zijn. Een bezoek biedt inzicht in de rijke geschiedenis en de spirituele wereld van de inheemse bevolking van Botswana. De wandelingen langs de heuvels onthullen niet alleen de kunstwerken maar ook adembenemende uitzichten op de omgeving. De ruim 400 meter hoge heilige heevels bieden een prachtig uitkijkpunt voor de hierboven genoemde vlakten van Botswana.

Het bescheiden land Botswana is een land dat natuur- en cultuurliefhebbers blijft verbazen. Ondanks dat het niet vaak benoemd wordt, kun je er een hoop punten van je bucket list afstrepen. Van waterrijke wonderen tot woestijnlandschappen, elke hoek van dit prachtige land biedt een unieke ervaring. Een reis naar Botswana is een avontuur dat je dichter bij de natuur brengt en je laat kennismaken met de rijke culturele erfgoed van het land.

Lees ook:  Goedkope manieren van vakantie vieren

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings