Muziekmusea in Nederland

04/10/2022
261
Muziek

Bijna iedereen in Nederland heeft affiniteit met muziek. De een luistert het de hele dag op zijn muziekinstallatie terwijl de ander een Lp-speler op het kantoor heeft staan waar een oude klassieker op staat. Nederland heeft welgeteld 37 muziekmusea in Nederland, in deze blog nemen we je mee langs een paar van de meest toonaangevende musea die we hebben in ons mooie kikkerlandje.

Beatles museum in Alkmaar

De Beatles, wie kent ze niet? Misschien wel een van de meest iconische bands aller tijden met nummers die de toekomst van de muziek veranderd hebben. Een echte muziekliefhebber moet eens in zijn leven naar het Beatles museum in Alkmaar zijn geweest, het is namelijk het grootste Beatles museum in de wereld.  Het pand is ruim 1200 vierkante meter groot en huist ook nog twee andere musea die bij de prijs zijn inbegrepen, namelijk: het Elvis museum over Elvis Presley en het Zeezender museum die wat een collectie weergeeft van zeezendschepen. In dit museum kun je genieten van bijzondere beeld- en geluidsopnames in speciale audiokamers. Vlak gelegen naast het station van Alkmaar is het Beatles museum makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Nationaal orgelmuseum in Elburg

Wanneer je in de kerk zit hoor je de prachtige klanken die een orgel kan produceren in de juiste handen. Het nationale orgelmuseum in Elburg neem je me door de gehele historie van dit prachtige instrument. Ze bieden bezoek aan voor zowel enkele personen als voor scholen met activiteiten zoals tentoonstellingen, concerten en lezingen. Daarnaast is de locatie ook zeer bijzonder, het museum is namelijk te vinden in een middeleeuws kasteel. Dit kasteel is ooit gebouwd voor de hertog van Gelre en heeft momenteel een functie gevonden in onderdak bieden voor het nationaal orgelmuseum.

Lees ook:  Drie plekken die je moet bezoeken tijdens je reis naar Singapore

Herman Brood museum & experience

Herman Brood, een waar Nederlands icoon. Naast zanger was Herman Brood ook kunstschilder, auteur, acteur en pianist. Het museum, wat gestart is in april 2017, is gelegen in een mooi oud pand uit 1444.  Door de hoge mate van populariteit die het museum heeft genoten en blijft genieten is de expositie in 2018 fors uitgebreid. Ondertussen kan je genieten van persoonlijke foto’s, film, geluid en kunst. Ook is de collectie aangevuld met privé materialen van de mensen die het dichtst bij Herman Brood stonden in zijn tumultueuze leven. In slechts twee en een half jaar tijd heeft dit museum al meer dan 100.000 mensen ontvangen, ben jij de volgende?

Op zoek naar andere leuke bezienswaardigheden in Nederland? Bekijk dan onze blogs over bezienswaardigheden in Heerlen of bezienswaardigheden in Zeeland!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings