Trouwen in België

01/02/2021
76

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Het huwelijk is een mooie verbintenis tussen twee personen. Dit kan tussen een man en een vrouw zijn, maar ook tussen een vrouw en een vrouw of tussen een man en een man. Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Het is niet noodzakelijk om per se in een gemeentehuis te trouwen. Dit kan namelijk ook op andere locatie, zo lang er maar een ambtenaar aanwezig is om het huwelijk te voltrekken.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

Huwelijksvoorwaarden in België

De huwelijksvoorwaarden in een land worden bepaald door de wet. Zo heeft ieder land haar eigen regelgeving en voorwaarden om te mogen trouwen. In België zijn 5 belangrijke huwelijksvoorwaarden opgesteld om te mogen trouwen.

Ten eerste is er een minimumleeftijd van 18 jaar. Daarnaast moeten beide toekomstige echtgenoten vrijwillig toestemmen met het huwelijk. Een gedwongen huwelijk is verboden. Ook mag je niet trouwen met personen die te nauw verwant zijn. Denk hierbij aan bloed- of aanverwantschap. Daarnaast geldt er een verbod op bigamie. Dit betekent dat je niet met nog iemand anders mag trouwen als je al getrouwd bent. Bigamie is een strafbaar feit. Als laatste is er ook een verbod op een schijnhuwelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het trouwen om een verblijfsvergunning te verkrijgen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="29521" img_size="full"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width="1/2"][vc_single_image image="29522" img_size="full"][/vc_column][vc_column width="1/2"][vc_column_text]

De bruiloft zaken regelen

Bij het plannen van een bruiloft komt veel kijken. Je zult een locatie moeten uitzoeken waar het huwelijksfeest plaats gaat vinden. Dit kan soms lang duren vanwege een beperkt aantal beschikbare locaties of omdat alles al bijna volgeboekt is. Een kostuum kopen in België is daarnaast ook noodzakelijk om er goed uit te zien op de belangrijke dag. Er zijn meestal meer gevarieerdere opties in bruidsjurken voor vrouwen. Voor een goed uitziend pak voor mannen kun je daarom het beste een trouwkostuum in Antwerpen kopen.

Lees ook:  3 bezienswaardigheden voor de digital nomad

Na het regelen van de kleding en de locatie zal de catering nog verzorgd moeten worden. Ook wordt er vaker een fotograaf ingehuurd om mooie foto’s op de bruiloft te maken. Zo heb je altijd een mooi aandenken aan jouw mooiste dag. Als laatste volgt nog het maken en versturen van de uitnodigingen aan de gasten die op het feest komen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image="29520" img_size="large" alignment="center"][/vc_column][/vc_row]

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings