Digital nomad lifestyle en reizen

18/02/2021
125
Digital nomad marketeer

Hoe tof als je fulltime de wereld over kunt reizen en geld verdienen tegelijk. Het leven als een digital nomad klinkt goed toch? Dit maakt ook dat deze banen de laatste tijd steeds populairder zijn geworden en er geen overschot van is. Er zijn namelijk meer mensen die dit een top idee vinden, snap je valt wel. In dit artikel willen je wel alvast een zetje in de goede richting geven. Kijk of het leven als ZZP’er, het reizen en de lifestyle van een digital nomad bij jouw leven passen.

Leven als digital nomad

Natuurlijk snapt niet iedereen de hype van het leven als digital nomad. Waarom zouden mensen dit doen? Meestal is flexibiliteit, vrijheid of meer kunnen reizen hierop het antwoord. Je kunt namelijk op iedere gewenst plek aan het werk gaan. Waar zou dit voor jou zijn? Op een rustig strand in Thailand, op een druk plein in Italië of totaal ergens anders? Wanneer je op een plek bent waar het dagelijks leven een stuk goedkoper is kan dit je ook nog eens besparen in je dagelijkse kosten.

ROI

Wel blijft het belangrijk om je ROI op orde te houden, ook wel ‘rendement op investeringen’ genoemd. Je wilt weten wat een investering van je werk je daadwerkelijk kan opleveren. Je moet uiteindelijk wel kunnen blijven eten en een dak boven je hoofd hebben. Als digital nomad is de return on investment je winst of je verlies, maar dan in verhouding tot de investering.

Wat verdien je dan?

Nu ben je natuurlijk benoemd hoe jouw loonstrookje er aan het eind van de maand uit kan zien. Dit is natuurlijk heel afhankelijk van de uren en moeite die je er in stopt. Je krijgt namelijk betaald voor de uren die je werkelijk werkt. Zo zie je ook vaker dat digital nomads meerdere banen combineren voor een volledig inkomen.

Lees ook:  Een digitale vakantie naar Mexico

Digital nomad lifestyle

Welke banen kun je uitoefenen als digital nomad?

Digital nomad zijn wilt niet zeggen dat je gelijk je huis moet verkopen en de wereld moet gaan rondreizen. Het gaat eigenlijk meer om dat je niet gebonden bent aan een vaste locatie. Hiermee kan je dus zelf bepalen wanneer het voor jou een goed moment is om te reizen.  Het enige wat je echt nodig hebt is een laptop of telefoon en internetverbinding.

Beroepen die je zou kunnen uitoefenen zijn:

Online marketeer

Help bedrijven groeien op het gebied van online kanalen zoals Facebook, Instagram of hun eigen website. Ondersteuning op het gebied van Google advertising (SEA) of SEO optimalisatie zijn hier goede voorbeelden van.

Online trainer

Of geef op bovenstaande vlakken online training zodat je gelijk meerdere geïnteresseerde tegelijk van dienst kunt zien. Trainingen kunt je natuurlijk aanbieden op heel veel verschillende vlakken.

Dropshipper

Een erg populaire baan is het werken als dropshipper. Je koopt producten in en laat die gelijk naar jouw klanten versturen zonder zelf voor de distributie te zorgen. Hiervoor heb je natuurlijk wel een goede webshop nodig en een hoge online vindbaarheid.

Tekstschrijver of blogger

Mocht jouw talent liggen op het gebied van tekstschrijven is bloggen wellicht wat voor je. Hierbij schrijf je blogs voor bedrijven of wellicht jouw eigen travelblogs waar je advertenties voor klanten in kunt verwerken. Wees hiermee creatief!

Lees ook: bezienswaardigheden voor de digital nomad & Bezienswaardigheden in Bergen

 

 

 

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings