Must-sees tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten

12/12/2021
118
bank schoonmaken

Steeds meer mensen hebben een roadtrip op hun bucketlist staan. Met name de VS is een populaire plek om dit te doen. Een roadtrip is ontzettend leuk en in een groot land zoals Amerika valt er onderweg van alles te zien. Amerika is enorm en bestaat uit veel verschillende landschappen. Er zijn veel dingen je moet zien. Het is daarom belangrijk om een goede route uit te stippelen. Je wilt natuurlijk wel alles op je lijstje gezien hebben. Op internet zijn er gelukkig genoeg routes te vinden die al deze bezienswaardigheden meenemen. Je eigen route samenstellen kan ook. De een zal Texas interessanter vinden dan Los Angeles en andersom. In deze blog bespreken we de leukste bezienswaardigheden waar je tijdens je roadtrip echt geweest moet zijn.

Death Valley

We beginnen gelijk met een interessant plekje in Californië. Death Valley is een van droogste en warmste plekken om aarde. Death Valley ligt ook nog eens onder de zeespiegel, waardoor het ook een van de laagst gelegen plekken in Noord-Amerika is. Je kunt Death Valley zeker niet de hele dag bezoeken. In de middag kan het namelijk wel 56 graden worden! Dat kun je als mens niet lang overleven. Wil je Death Valley echt bezoeken, dan moet je vroeg op de dag vertrekken. Dan kun je genieten van dit unieke landschap.

Antelope Canyon

In het zuidwesten van Amerika heb je smalle kloven die een uniek plaatje opleveren. De smalle kloven zijn gevormd door watererosie die meer diep zijn dan breed. Er zijn verschillende soorten slot canyons te vinden. In Arizona heb je de Antelope Canyon. Deze canyon is ook weer onderverdeeld in de Upper en Lower Antelope Canyon. De Upper Antelope Canyon is wat makkelijk te bewandelen. Bij de Lower Antelope Canyon is er meer klimwerk vereist. Toch is dat klimwerk het wel echt waard! Als de zon langzaam ondergaat en de zonnestralen binnen vallen kun je prachtige foto’s maken. Na zo'n dag in het zand moet je de auto wel even goed schoonmaken, dat is een ding wat zeker is! Hoe je dat het beste kunt doen? In deze blog wordt het schoonmaken van een bank tot in de puntjes uitgelegd.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Las Vegas

Monument Valley

Als je een dagje de tijd wilt nemen voor natuurwonderen kun je op 2 uur rijden afstand na de Antelope Canyon de Monument Valley bezoeken. Dit is een van de meest bijzondere woestijnlandschappen. Dit woestijnlandschap is eigendom van de Navajo indianen. Je kunt kijken naar de prachtige eenzame silhouetten van de rode rotsen. Je kunt met een huurauto zelf rondrijden in dit gebied. Wil je echt wat leren? Ga dan samen met een gids in de Jeep door het gebied van Monument Valley. Zo krijg je verhalen over de geschiedenis van de indianen en het natuurgebied. Mocht je nou echt in zijn voor een avontuur kun je de tour ook per paard doen. Zo heb je wel echt een unieke ervaring gehad.

Las Vegas, Nevada, USA skyline over the strip at dusk.

Las Vegas

Het plaatsje Las Vegas kennen we denk ik allemaal wel. Toch is het een echte aanrader om te bezoeken voor een leuke ervaring. In de woestijn Mojave in Nevada ligt het plekje Las Vegas. De stad Las Vegas staat vooral bekend om de casino’s. Hier zal je ook geen klokken aan de muren vinden, want tijd is niet belangrijk. Je kunt ook verschillende show bezoeken, of flink feesten in een van de nachtclubs zoals Tao of XS Nightclub. Waar Las Vegas ook om bekend staat in het kappeltje waar je kunt trouwen, dit kun je natuurlijk doen als je in een echte gekke bui bent. Er is veel te beleven in Las Vegas en daarom zeker een ontzettend leuke stad om te bezoeken tijdens je roadtrip.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek

Los Angeles

Een stad die natuurlijk niet kan ontbreken als je naar Amerika gaat is Los Angels. De stad Los Angels is groot, druk en misschien ook wel overweldigend. Hierdoor slaan veel mensen Los Angels wel eens over maar dit is echt zonde! Je hebt ontzettend veel leuke plekjes in LA. Zo heb je veel verschillende wijken met leuke wall-art waar je weer een leuke foto voor kunt nemen. Dan heb je natuurlijk ook bekende stranden, de walk of fame en nog veel meer. Voor Los Angels heb je wel meer als een dag nodig om de hele stad te zien. De stad Los Angels verdient namelijk zijn eigen route.

San Francisco

Ben je op zoek naar een iets rustigere stad om even bij te komen, neem San Francisco dan mee in je route. Het is een stad met combinaties van moderne wolkenkrabbers met oude Victoriaanse huizen. De stad is iets rustiger dan de andere steden in Amerika. De stad leeft alsnog en er is veel te beleven maar alsnog een heerlijke stad om even tot rust te komen. San Francisco heeft ook ontzettend leuke bezienswaardigheden. Natuurlijk hebben we het dan over de Golden Gate Bridge. Deze brug is ontzettend bekend bij iedereen. Andere leuke bezienswaardigheden zijn Alcatraz Island, ritje met de Cable Car of een bezoekje aan Fisherman’s Wharf.

Lees hier ook over de mooiste manier om je roadtrip door Europa vast te leggen.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings