Bezienswaardigheden New York

24/07/2020
84

New York is een stad die voor een hoop mensen een droom is om ooit te bezoeken, maar dat maakt het helemaal niet onmogelijk. In tegendeel zelfs. New York is een fantastische stad waar natuurlijk een hele hoop te beleven is. Zo heeft New York een hele hoop verschillende bezienswaardigheden waardoor het ook zeker de moeite waard is om de stad eens te bezoeken. In deze tekst gaan we een kijkje nemen bij een selectie van alle bezienswaardigheden die New York heeft en waarom deze echt op jouw verlanglijstje moeten komen.

Times Square

New York is de grootste stad van Amerika en bevindt zich in het oosten van het land. Er zijn een hele hoop kenmerken van de stad die iedereen kent en wellicht kan het zich zelfs nog wel de bekendste stad van de wereld noemen. Daar komt bij kijken dat New York eerst een eigendom van Nederland is geweest. Sindsdien heeft het wel een andere naam gekregen want in die tijd werd het namelijk nog Nieuw-Amsterdam. Het is dus niet alleen een stad waar nu veel te beleven is, het is ook nog een stad met een hele rijke historie. Laten we een kijkje nemen bij de bezienswaardigheden in New York die niet mogen missen bij jouw reis.

Times Square

Bij een bezoekje aan New York mag Times Square natuurlijk niet ontbreken. Times Square staat natuurlijk bekend om zijn grote neon billboards, maar ook andere bekende plekken zoals Broadway vindt je bij Times Square. Broadway is het musical walhalla van Amerika en alle bekende en onbekende musicals kun je dan ook hier bekijken. Vooral in de avond is het mooi om het iconische plein eens te bezoeken. Het contrast van de donkere lucht in combinatie met de neon verlichting van de billboards zorgt voor een mooi effect. Times Square is dus hét reclamebord van Amerika. Als je opzoek bent naar free publicity, hoef je maar met een reclamebord om je nek door dit kruispunt te lopen. Je staat onbedoeld gegarandeerd op duizend foto's!

Lees ook:  5 Bezienswaardigheden in Canada

Het vrijheidsbeeld

Een van de meest iconische plekken in New York is natuurlijk wel het vrijheidsbeeld. Wist je dat het beeld een gift was van Frankrijk? Je kunt het standbeeld bezoeken met een boot waar je vooraf een ticket voor moet kopen. Je kunt het standbeeld beklimmen en er is zelfs een museum in het standbeeld zelf. Mocht je graag meer informatie willen leren over het beeld dan kun je altijd een tour nemen welke je alles zal leren. Mocht je graag foto's willen maken van het beeld vanaf de buitenkant dan kun je een ticket kopen voor de pond van Staten Island naar Manhattan. Daar krijg je het mooiste uitzicht op het vrijheidsbeeld.

vrijheidsbeeld bezienswaardigheid

Central Park

Centraal in New York vindt je Central park. Het is niet een park zoals wij deze kennen, maar een veel grotere variant. Central Park is namelijk maar liefst 341 hectare groot. Je vindt in het park een hoop te doen. Iconische locaties uit bekende Hollywood films en ook genoeg activiteiten zoals tours en een heuse dierentuin. Mocht je even wat rustiger aan willen doen dan kun je natuurlijk ook een eettentje opzoeken of even lekker picknicken in het park.

Empire State Building

Ook een bezoek aan de Empire state building kan eigenlijk niet ontbreken. Met maar liefst een hoogte van 381 meter, is het observatiedek van het gebouw een ideale manier om heel New York te kunnen bewonderen. Je hebt daar een van de mooiste uitzichten over de hele stad en kunt er van alles zien. De ligging van de wolkenkrabber maakt het daarnaast nog beter omdat hij centraal ligt. Hierdoor kun je aan alle kanten een gedeelte van New York zien en mocht je dan geen zin hebben om veel te lopen, kun je altijd via het gebouw alle hoogtepunten bekijken.

Lees ook:  De mooiste bezienswaardigheden in Rio de Janeiro!

Fifth Avenue

Een grote stad is natuurlijk niet af zonder plek om flink te kunnen winkelen. Fifth Avenue in New York is de ideale plek om eens lekker winkels te struinen. Het bevindt zich bij de Empire state building dus een bezoekje aan beiden kun je prima combineren. Bij Fifth Avenue is het zo dat je alle bekende winkels vindt en ook grote warenhuizen bevinden zich in deze straat. Er is qua winkels eigenlijk voor ieder wel wat te vinden, maar ook de duurdere winkels bevinden zich hier. Als laatste tip bevindt St. Patricks Cathedral zich ook nog in deze buurt. Ook een bezoekje aan deze bekende kathedraal mag niet ontbreken en kan prima gecombineerd worden met een bezoekje aan Fifth Avenue.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings