Hollywood
Hollywood

Hollywood is een deel van de stad Los Angeles. Deze stad is gelegen in de Verenigde Staten van Amerika. Het is een stad dat vaak gebruikt wordt in films en in series. Daarom is deze stad ook erg bekend. De stad wordt ook wel genoemd als de stad van de Amerikaanse filmindustrie. Tegenwoordig zijn veel van deze bedrijven uit de filmindustrie verhuisd naar het Westen van Los Angeles, zoals de plek Santa Clarita Valley. De naam Hollywood komt van de vader van de eigenaar van het grondgebied destijds. Hij en zijn vrouw stonden op de Whitley Heights berg van het uitzicht te genieten toen hij de naam bedacht. Veel actrices en acteurs komen dan ook van Hollywood. Vele buitenlanders kennen de wijk al van de stad Los Angeles en bezoeken Hollywood als een toeristische plek van Amerika. Het is wel bekend en veel toeristen willen hier graag heen als ze de kans hebben. De meest bezochte bezienswaardigheden van Hollywood staan daarom hieronder op een rijtje.

 

 

Griffith Observatory
Walk of Fame

Griffith Park Observatory

Dit gebouw is ook bekend door onder andere films die er gemaakt zijn. Dit komt door de grote bekendheid en interesse die het gebouw opwekte. Het gebouw is door een kolonel genaamd Griffith J. tot leven gebracht. Hij wilde dat de sterrenkunde die het gebouw bezat voor iedereen beschikbaar was. Het was een nieuw idee om dit voor iedereen tentoon te stellen in plaats van alleen kundige mensen die zich bezig hielden met de sterrenwacht. Zo kan iedereen over de hele wereld de tentoonstellingen en de uitvindingen van de sterrenkunde bekijken, observeren en ervan leren of geïnspireerd van raken. Het gebouw staat daarnaast ook nog eens op een hoge berg van Los Angeles waarbij het Hollywood Sign te zien is en je een prachtig uitzicht hebt over de stad Los Angeles. Ook hiervoor komen veel mensen naar de Griffith Observatory. De tentoonstellingen die te zien zijn wisselen zich per jaar af. De grote telescoop die zich in de koepel bevindt van het grote gebouw is ook te bezichtigen en als bezoeker kun je door vele telescopen heen kijken.

Walk of Fame

De Walk of Fame is een hele lange stoep met allemaal tegels met de namen van bekende en beroemde filmsterren. Deze stoep ligt en loopt langs de Hollywood Boulevard. De stoep is zo’n 2,1 kilometer lang en bestaat uit roze sterren die omringd zijn met een koperen rand. Ook heeft de ster een koperen embleem met het symbool van de branche waar de persoon werkzaam was. Vele toeristen bezoeken de Walk of Fame om een soort connectie aan te gaan met hun favoriete persoon. Ze vinden het geweldig om over deze stoep te lopen van de entertainmentindustrie. De branches waaruit de Walk of Fame bestaat zijn een filmcamera, komedie, tragediemaskers, televisie, elpee en een radiomicrofoon.

 

Hollywood

Graumans Chinese Theatre

Op dezelfde boulevard ligt ook het Chinese Theater. Hier worden vele grote film premières en uitreikingen gepresenteerd. Voor het gebouw zijn vele afdrukken in de grond te zien van handen, voeten, hoefijzers, pistolen en meer. Ook deze afdrukken zijn van beroemde mensen uit de filmindustrie. Het filmhuis wordt tegenwoordig echter niet meer gebruikt om Oscars uit te reiken, dit vindt zich nu plaats in het Dolby theater dat er naast ligt.

Lees ook:  10 historische bezienswaardigheden wereldwijd

Hollywood Sign

Het welbekende Hollywood Sign dat gelegen ligt hoog op de berg van Los Angeles is een bord dat Hollywood representeert.  Het grote bord is wereldberoemd en trekt ook vele toeristen naar zich toe. De auto parkeren bovenaan de berg is echter niet mogelijk als toerist. Je zult moeten wandelen om dicht bij het bord in de buurt te komen. Helemaal naar het bord toe gaan is niet mogelijk. Dit is een lange wandeling van enkele kilometers die door het Griffith Park heen gaan en over de Brush Canyon gaat. Het bord bestond eerst uit het woord Hollywoodland echter is dit ingekort door de aardverschuivingen die zich daar bevinden.

Dolby Theatre

Zoals al eerder benoemd is, is het Dolby Theater een plek waar vele Oscars nu uitgereikt worden. Het theater is erg groot en heeft een maximaal aan 3000 toeschouwers die in het theater kunnen zitten. Het podium in het theater is het grootste podium van de Verenigde Staten dat er is. Vandaar dat ook hier grote uitreikingen plaatsvinden en concerten. Voor een beroemdheid te spotten tijdens je reis naar Amerika is het zeker slim om de agenda van het Dolby Theater in de gaten te houden.

Hollywood

Universal Studios Hollywood

Hollywood staat bekend om de filmindustrie, vandaar dat ook een aantal filmstudio’s te bezoeken zijn in Hollywood. Universal Studios biedt voor verschillende films en acteurs de plek waar grotendeels films, series en eventueel een animatiefilmpje wordt opgenomen. Ook attracties, zoals bij de Walt Disney studio’s zijn hier te vinden. Heb je als bezoeker of toerist geen behoefte aan de attracties, maar ben je echter meer geïnteresseerd in het filmleven? Dan is de Warner Bros studio tour een betere oplossing.

Hollywood Museum

Tot slot het Museum van Hollywood. Hier kun je als bezoeker of toerist duiken in de oude geschiedenis van bekende films die hier opgenomen zijn. De sets, de attributen, de kleding, de auto’s en meer kun je hier bekijken. Dit allemaal in het Max Factor gebouw waar de filmsterren werden voorbereid voordat ze naar de set gingen voor de opnames.