Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

13/11/2023
39
Botanische tuinen

De Verenigde Staten heeft een overvloed aan botanische tuinen voor natuurliefhebbers en plantenliefhebbers. In deze blog verkennen we een aantal locaties in de VS waar je volop kunt genieten van prachtige planten en tuinen.

The Huntington Botanical Gardens

The Huntington Botanical Gardens is een paradijs voor liefhebbers van succulenten. The Huntington heeft een indrukwekkende verzameling aan plantensoorten van over de hele wereld. In deze tuinen vind je zeldzame en exotische planten uit de continenten Azië, Zuid-Amerika en Afrika.

Een van de meest bezochte delen van de tuinen is de woestijntuin. In deze tuin bevinden zich een breed scala aan succulenten waaronder sedum en cactussen.

Sedum planten groeien niet alleen in het Amerikaanse klimaat, Sedum kan zich goed aanpassen aan diverse klimaten over de hele wereld. Deze planten zijn te vinden in verschillende delen van de wereld, waaronder die in Nederland. Klik hier en ontdek alles over sedum snoeien in de zomer.

cactussen

Denver Botanic Gardens

De Denver Botanic Gardens staat bekend om zijn uitgebreide collectie succulenten. De succulenten worden tentoongesteld in diverse tuinen. Als bezoeker kun je genieten van diverse tuinruimtes, waaronder een Japanse tuin. In deze tuin kun je genieten van traditionele Japanse tuinarchitectuur.

Daarnaast kun je in het education center van de Botanic Gardens kennis opdoen over verschillende plantsoorten en zelfs tuinieren. In het education center worden workshops, lezingen en educatieve programma’s aangeboden voor mensen van alle leeftijden.

Tuinieren

Fairchild Tropical Botanic Garden

Als je op zoek bent naar een tropisch paradijs, hoef je niet verder te zoeken dan de Fairchild Tropical Botanic Garden in Florida. Deze tuin is gewijd aan de bescherming van tropische planten en biedt bezoekers een unieke kans om exotische flora van over de hele wereld te bewonderen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Hollywood

Ontdek de Butterfly Garden, de Palm Circle, en de spectaculaire Amazonica-expositie.

Tropische planten

Chicago Botanic Garden

De Chicago Botanic Garden, gelegen aan de oever van Lake Michigan, is een ware schat voor natuurliefhebbers. Deze tuin beslaat 385 hectare en herbergt meer dan 2,5 miljoen planten. Bezoekers kunnen genieten van thematische tuinen zoals de Japanse Tuin, de Elizabeth Hubert Malott en de prachtige Waterfall Garden.

New York Botanical garden

Gelegen in de bruisende stad New York, biedt de New York Botanical Garden een ontsnapping uit de stadse drukte. In de New York Botanical garden kun je verschillende thematuinen verkennen, zoals de Peggy Rockefeller Rose Garden, de Native Plant Garden en de Haupt Conservatory, waar orchideeën, cactussen en andere planten te zien zijn.

Dit zijn slechts een paar botanische tuinen die de Verenigde Staten te bieden heeft. Ben je een plantenliefhebber of wil je gewoon genieten van de natuur. In deze tuinen kun je genieten van beide aspecten. Dus plan een reis en ontdek de wonderen van de natuur in deze adembenemende botanische tuinen.

Meer blogs lezen? Lees dan Must-sees tijdens een roadtrip door de Verenigde Staten

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

De 10 meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Dubai

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings