De beste bezienswaardigheden in Zuid-Holland

21/12/2021
162
gemeentepeiler rotterdam

De provincie Zuid-Holland kan jou als bezoeker iedere dag iets nieuws laten zien. Van wandelingen door historische steden zoals Delft en Leiden, tot het meemaken van het bruisende leven van steden als Rotterdam en Den Haag. Of wat dacht je van een fietstochtje langs de schitterende tulpenvelden? Voor de liefhebbers: je kunt er ook prima kitesurfen langs een van de vele stranden. Wat je ook wilt gaan doen in Zuid-Holland, een goed startpunt voor je ontdekkingsreis door Zuid-Holland begint in Rotterdam.

Markthal Rotterdam

Vele grote wereldsteden, zoals Barcelona, Kopenhagen of Stockholm zijn al bekend met het fenomeen: de overdekte markthal. Rotterdam heeft er nu ook een! De overdekte markthal heeft een oppervlakte zo groot als een voetbal veld. Deze staat vol met verschillende kraampjes met verse vis, vers vlees, groente en fruit en delicatessen. Wanneer je een echte fijnproever bent, dan wil je hier zeker een dagje doorbrengen. Het is een bijzonder gebouw, niet alleen door de vorm, maar ook door de schilderingen van Arno Coenen heeft het gebouw een vrolijke uitstraling. Daarnaast is de markthal een erg duurzaam gebouw, zo kreeg het ‘het certificaat Very Good’ voor de Retail functie. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de inwoners van Rotterdam is gebleken uit peilingen van gemeentepeiler Rotterdam. Vandaar dat het gebouw zo goed past bij deze stad.

Molens Kinderdijk

Het dorpje Kinderdijk staat bekend om haar 19 molens en de waterpomp die in het gebied staat. De windmolens zijn gelegen aan de rivier de Lek. Deze windmolens worden sinds 1738 gebruikt voor het managen van water in dat gebied.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Aken

Het gebied zou zonder deze molens onder water komen te staan. Sinds 1997 staat Kinderdijk op de UNESCO werelderfgoedlijst. Daarnaast is het ook nog eens een bijzondere bezienswaardigheid.

Gouda

Ook wel de stad van de kaas. Gouda is een leuk stadje om eens te bezoeken. Er valt behoorlijk veel te ontdekken tijdens een dagje Gouda. De smalle straatjes, grachten en natuurlijk de markt.

Dat Gouda nog bestaat mag een wonder genoemd worden, wanneer je het een en ander over de geschiedenis van de stad opzoekt. Zo’n 1.000 jaar geleden werd Gouda gesticht. In de vroege Middeleeuwen was Gouda een goedlopende stad. Door de ligging tussen verschillende rivieren, was Gouda dé plek voor handel. De daaropvolgende eeuwen werd Gouda geteisterd door de pest, plagen, branden en belegeringen. Tijdens de industriële revolutie krabbelde de stad weer overeind.

In Gouda moet je de imposante markt gezien hebben. Voor het stadhuis van Gouda vindt van april tot oktober op donderdag ochtend de beroemde kaasmarkt plaats. Hier wordt nog op ouderwetse wijze kaas verhandeld. Verder zijn er een hoop gezellig winkeltjes en restaurants te vinden in het centrum van Gouda.

Den Haag

Den Haag is de enige grote stad, waar je je prima kunt vermaken in de stad en op het strand. Je kunt er de hele dag lekker shoppen en vervolgens dineren aan het strand bij Scheveningen. Of je kunt natuurlijk een lekkere strandwandeling maken en vervolgens een terrasje pakken in het centrum van Den Haag. Het is maar net waar jij van houdt!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Tallinn

Daarnaast kun je door Den Haag ook een leuke stadswandeling maken, langs het Vredespaleis, het Binnenhof en kunstmusea als het unieke Escher in het paleis, het Mauritshuis, de Panorama Mesdag, Kunstmuseum Den Haag en museum de gevangenenpoort.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings