Bezienswaardigheden in Yucatan

22/12/2022
254
Yucatan

Yucatan is het schiereiland, ten zuidoosten van Mexico. Yucatan is voor de meeste dé toeristenplek in Mexico. Je kunt er genieten van zon, zee en cultuur. Het schiereiland is een van de 31 staten van Mexico. In totaal heeft het eiland meer dan 2 miljoen inwoners. Met en oppervlakte van bijna 45.000 km² en een prachtige hoofdstad (Merida), is Yucatan een echte aanrader voor toeristen! In deze blog lees je welke bezienswaardigheden in Yucatan je écht moet bezoeken!

Merida, de hoofdstad van Yucatan

Merida is dé prachtige hoofdstad van Yucatan. De hoofdstad staat bekend om de vele witte kalkstenige gebouwen. Ook vind je in de hoofdstad verschillende kleurrijke panden. Op het plein in Merida, vind je veel verschillende eetkraampjes. Zo is er voor iedereen iets te krijgen en kun je kennis maken met de cultuur in Yucatan.

Tulum op Yucatan

Tulum is bekend om de bijzondere Maya-ruïnes. De Maya-ruïnes zijn een bijzondere bezienswaardigheid op Yucatan. De ruïnes liggen aan de kust, waardoor er een schitterend uitzicht is op de Caribische Zee. In Tulum zijn verschillende informatieborden te vinden over de Maya-ruïnes. Op de verschillende informatieborden, staat verschillende informatie over de tijd van de Maya’s.

Ria Celestun Biosphere Reserve

Ria Celestun Biosphere Reserve is een prachtige bezienswaardigheid in Yucatan. Het natuurgebied kenmerkt zich door de duizenden flamingo’s, die in de winter verblijven. Naast de vele flamingo’s vind je hier ook nog vele verschillende vogelsoorten. Bij de Ria Celestun Biosphere Reserve kun je een prachtige boottocht maken. Ook is dit een bijzondere plek voor teambuilding voor bedrijven. Je kunt namelijk bij deze prachtige bezienswaardigheid gaan kanoën.

Lees ook:  Mooiste bezienswaardigheden in Tulum

Cenotos op Yucatan

Op het schiereiland Yucatan zijn er meer dan 1400 cenotos te vinden. Cenotos zijn grote grotten, die gevuld zijn met helder blauw water. In de cenotos op het schiereiland kun je heerlijk zwemmen. Het zwemmen in de Cenotos zijn een van de meest bijzondere ervaringen, die je kunt opdoen in Yucatan.

Las Coloradas

Los Coloradas is éen van de bijzonderste plekken in Yucatan. In het gebied van de Los Coloradas leven veel verschillende dieren. Dieren zoals flamingo’s, krokodillen, schildpadden en zeevogels. Er zijn languitgestrekte witte stranden kun je helemaal genieten van de prachtige meren. De meren van de Los Coloradas zijn namelijk roze gekleurd.

In deze blog vind je de bijzonderste bezienswaardigheden in Yucatan. Ben je na het lezen ook overtuigd om een reis te maken naar Yucatan? Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs met bezienswaardigheden? Lees dan eens onze blog over “bezienswaardigheden Noorwegen“ of “de mooiste bezienswaardigheden in Wenen

Lees ook: "de mooiste bezienswaardigheden in Tulum"

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings