Bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek

17/08/2021
88
DR

Als we kijken naar de Caribbean is de Dominicaanse Republiek
het meest populaire land. Deze populariteit is te verklaren uit het feit dat de Dominicaanse Republiek een veelzijdig land is dat veel te bieden heeft. In de
Dominicaanse Republiek kun je genieten van hagelwitte stranden, regenwouden
ontdekken, maar ook cultuur snuiven in de eeuwenoude koloniale steden.

Saona island

Saona island is een eiland dat bekend staat om zijn mooie stranden en ongerepte natuur. Vroeger was dit een onbekend pareltje, maar tegenwoordig is het een echte toeristische trekpleister geworden. De populariteit van dit eiland komt doordat je op dit eiland heerlijk kunt relaxen. Tegenwoordig liggen er een aantal leuke restaurantjes en barretjes aan de witte stranden waardoor je makkelijk een dagje op dit mooie eiland kunt doorbrengen. Je kunt niet overnachten op dit eiland. Je kunt er dus alleen komen door een tour te boeken. Helaas kun je dus maar maximaal een dagje verblijven op dit eiland, toch is het de tour zeker waard.

DR

Catalinita

Het onbewoonde eiland Catalinita ligt tussen het vaste land van de Dominicaanse Republiek en Saona island in. Dit eiland is écht onbewoond en bestaat dan ook voornamelijk uit ongerepte natuur en hagelwitte stranden die vrijwel verlaten zijn. Doordat hier maar een beperkt aantal mensen per dag kunnen komen is er nog maar weinig te zien van het toerisme op dit eiland. De stranden en zee zijn op dit eiland dan ook vrijwel niet vervuild. Hierdoor is deze plek de ideale plek om te snorkelen of exotische dieren te spotten. Op dit eiland kun krijg je dus echt het onbewoonde eiland gevoel door de weinige toeristen en de ongerepte natuur.

Lees ook:  10 Bezienswaardigheden in Boedapest
DR

Santo Domingo

Naast de vele stranden en natuur heeft de Dominicaanse Republiek ook mooie steden en dorpjes. De meeste bekende stad van de Dominicaanse Republiek is Santo Domingo. De meeste internationale reizigers komen binnen via deze stad waardoor deze stad een gezellige ontmoetingsplaats is geworden. Dit is tevens de eerste stad waar Christoffel Columbus een nederzetting startte. Deze stad heeft dus een rijke geschiedenis en staat vol met oude koloniale gebouwen. Vanuit deze stad kun je het land verder gaan verkennen met bijvoorbeeld de auto. Een leuk idee is om autodaktent te huren en zelf te gaan kamperen in de omgeving.

DR

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings