Bezienswaardigheden Noorwegen

06/10/2021
117
Bezienswaardigheden Noorwegen

De meeste backpackers trekken naar Noorwegen om een van de mooiste bezienswaardigheden, toeristische attracties te bewonderen. Noorwegen wordt vaak bezocht omwille van hun gletsjers, fjorden en natuurlijk niet te vergeten het natuurfenomeen, het noorderlicht.

Noorse fjorden

De meeste mensen trekken naar Noorwegen om de Noorse fjorden te bewonderen en beklimmen. Het land telt wel over meer dan duizend fjorden die van Oslo tot aan de Noordkaap verspreid zijn. In het fjordenlandschap kun je tal van activiteiten beoefenen zoals bijvoorbeeld kanoën, kajakken en zelfs cruise schepen varen er langs om het prachtig landschap te bewonderen.

Jostedalsbreen National Park

Dit nationaal park gelegen in de provincie Vestland beschik over de grootste gletsjer van het Europees continent, de Jostedalsbreen. Dit nationaal park is 1310 vierkante kilometer groot en wel bijna de helft van dit nationaal park wordt bedekt door de Jostedalsbreen. Dit park is een van de belangrijkste toeristenbestemmingen en ontvangt elk jaar bijna zo’n 600.000 bezoekers.

Noordkaap

De Noordkaap staat bij de meeste Scandinavië liefhebbers wel op de bucketlist. Dit is het noordelijkste puntje van Europa en trekt enorm veel reizigers aan. In de zomer is er in de Noordkaap zelfs 24 uur per dag licht. Dit is daarom ook de reden waarom de Noordkaap een van de beste plaatsen is om de Middernachtzon te ervaren. Backpackers kunnen best een `gewichtsdecke’ kopen voor hun reis, het is niet altijd comfortabel om te kamperen hiermee val je sneller en beter in slaap.

Noorderlicht

Het noorderlicht is een van de beste en meest bekende toeristische attractie van Noorwegen. De beste uitzicht op het noorderlicht heb je vanuit Svalbard, dit is de noordelijkste toeristische bestemming ter wereld. De grootste kans om het noorderlicht te bewonderen is in de periode van november tot februari. Om het noorderlicht te kunnen zien moet het in ieder geval wel donker zijn.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Eindhoven

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings