Bezienswaardigheden in Luzern

03/03/2023
255
Bezienswaardigheden Luzern

Luzern is een belangrijke toeristische bestemming gelegen in het prachtige Zwitserland. De stad Luzern is gelegen aan de oever van het Vierwoudstrekenmeer en wordt omringd door hoge bergen. Jaarlijks trekken vele toeristen naar de Zwitserse stad. Naast de schoonheid van de omringende natuur heeft Luzern nog meer te bieden. Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden in Luzern voor jou op een rijtje gezet!

Een dagtochtje naar de Mount Pilatus

Om verschillende redenen is een bezoekje aan de Pilatus de moeite waard. Allereerst is de Mount Pilatus dicht gelegen in de buurt van Luzern. Het gebergte is te bereiken met de tandradbaan vanuit de Alpnachstad of via de kabelbaan vanuit Kriens. De tandradbaan zorgt voor een unieke ervaring. Het is namelijk de steilste ter wereld en doorkruist een woest landschap, vol met rotswanden.

Op de top van de Mount Pilatus kun je genieten van een hapje of drankje in een van de bars of restaurants. Daarnaast kun je vanaf het terras genieten van het uitzicht over de Vierwaldstättersee en de Alpen.

Maak een wandeling over de Kapellbrücke

De Kapellbrücke, is een voetgangersbrug gelegen in Luzern. Het is de oudste brug over de rivier de Reuss. De burg is een van de bekendste bezienswaardigheden in Zwitserland. Het is zeker een bezoekje waard en wordt gezien als een van de meest romantische plekjes van het land. Je mag deze brug dus absoluut niet missen tijdens jouw bezoekje aan Luzern. De brug is gebouwd in 1365 en dat maakt deze brug nog eens extra bijzonder!

Luzren

Het Leeuwenmonument

De natuurlijke schoonheid van Zwitserland trekt een hoop toeristen. Daarnaast zijn er nog een hoop historische bezienswaardigheden in Luzern te vinden. Een van deze bezienswaardigheden is het Leeuwenmonument. Het monument is een gedenkteken voor de Zwitserse garde die tijdens de Franse revolutie is gesneuveld bij de verdediging van de Tuilerieën in Parijs. Momenteel is het Leeuwenmonument een van de bekendste monumenten van de stad.

Lees ook:  Bezienswaardigheden rondom Weert

De Jezuïeten kerk

Tijdens jouw bezoek aan Luzern mag je de Jezuïetenkerk zeker niet missen. Deze kerk is de eerste barokke kerk in Zwitserland en werd gebouwd in 1666. De Jezuïetenkerk is gelegen aan de oever van de rivier de Reuss. Neem ruim de tijd om het rode marmer van de zijkapellen goed te bekijken. De koepels van de barokke kerk zijn duidelijk zichtbaar in de skyline van de stad. Binnen in de kerk is een indrukwekkend interieur te zien. Dat maakt de kerk zeker de moeite waard.

De Musegg-muur

Tegenwoordig is de Musegg-muur en de negen torens begaanbaar voor toeristen. De Musegg-muur was vroeger onderdeel van de stadvesting. Vandaag de dag is het een toeristische trekpleister. De oude stenen muur biedt leven aan bedreigde dier- en plantsoorten. Bij de Musegg-muur leven onder andere kauwen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Achter de Musegg-muur is de boerderij “Hof hinter Musegg” gevestigd. De boerderij geeft een echt buitengevoel met een leuk winkeltje, een gezellig cafeetje en dieren. Deze boerderij wordt op een biologische manier onderhouden. Als toerist kun je tussen de alpaca’s, hooglandrunderen, dwergzwijntjes en geiten wandelen. Ook is het mogelijk om een dagje mee te werken op de boerderij!

Ben je op zoek naar speciale plaatsen om te bezoeken? Bekijk dan wat er te zien en beleven is in Londen, Kassel, Dordogne en Appingedam. Ben je van plan om te reizen met de trein? Dan vind je hier de lijst met de 6 mooiste treinreizen van Europa!

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings