Bezienswaardigheden voor wijnliefhebbers in de Dordogne

09/03/2023
373
Dordogne

De Dordogne is de moeder van alle vakantiestreken in Frankrijk is en dat is niet verwonderlijk. Wie kent niet de schoonheid van de dynamische rivier waar de streek haar naam aan ontleent, de middeleeuwse kastelen, de spectaculaire vergezichten en de schilderachtig mooie plaatsjes? Natuurlijk is de Dordogne ook beroemd vanwege de smaakvolle wijnen, afkomstig van de druiven die in de wijngaarden van iconische wijnhuizen worden verbouwd. Ben jij een Bourgondiër in hart en nieren en ook een wijnliefhebber pur sang? Dan kunnen we het je bij BezienswaardighedenIn absoluut aanraden om in de aankomende lente of zomer een van de meest veelzijdige departementen in het zuidwesten van la douce France te bezoeken.

Hier beleef je gegarandeerd een wijnvakantie om nooit te vergeten! In dit blog doen we je verschillende suggesties, compleet met indrukwekkende bezienswaardigheden en een riant vakantiehuis in de Dordogne dat is voorzien van alle luxe en comfort. 

Druivenoogst in de Dordogne: een schitterend schouwspel 

Door de gunstige ligging zijn de lentes en de zomers in de Dordogne heerlijk warm. Daarom is het goed toeven in deze idyllische vakantiestreek. Ook in de herfst zijn de temperaturen er aangenaam en dat maakt deze seizoenen ideaal om er een wijnreis te boeken. In de zomer kun je de druiventrossen zien groeien in de indrukwekkende wijngaarden, aan de wijnstokken die in kaarsrechte lijnen staan opgesteld. Het is een schitterend schouwspel om te ervaren hoe de druiven hun mooie blauwe en groene kleuren krijgen. In het najaar kun je ook van dichtbij zien hoe de druiven worden geoogst. Hoewel de meeste wijnboeren dat tegenwoordig met machines doen, zijn er ook nog wijnhuizen die de druiven nog met de hand plukken. Bij de centrale coöperatie of de wijnhuizen worden ze vervolgens geperst en gebotteld. Vind je het leuk om een handje te helpen bij de druivenpluk? Bij diverse wijnhuizen in de Dordogne nemen ze je hulp maar wat graag aan, om je daarna te trakteren op een wijnproeverij. 

Lees ook:  Dé bekendste activiteit van Las Vegas

Bezoek de iconische wijnhuizen van de Dordogne 

De ligging van de wijngaarden geeft een wijnvakantie in de Dordogne een extra dimensie. Vaak groeien de wijnranken op de hellingen langs de gelijknamige rivier. Ook het bezoeken van de fameuze wijnhuizen die verder van de Dordogne af liggen, is de moeite waard. Uiteraard moet er ook wijn worden geproefd. De samenstelling van de grond in de Dordogne kent grote verschillen en dat maakt het wijnproeven extra interessant. Er gedijt een grote verscheidenheid aan druivenrassen, zoals: Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscadelle en Sauvignon Blanc. Via de speciale wijnroutes die je met de auto en met de fiets kunt afleggen, valt er dus veel te ontdekken, te zien én te proeven. Ben je benieuwd naar de interessante verhalen achter de wijnen? Buiten de drukke oogsttijden staan de wijnboeren je graag te woord om alles over hun mooie producten te vertellen. Hangt er bij het wijnhuis een bordje met daarop de tekst ‘degustation’, dan ben je van harte welkom om aan te schuiven voor een sfeervolle wijnproeverij! 

Luxe vakantievilla in de Dordogne 

Zoek je een royale vakantievilla die als uitvalsbasis dient om alle bezienswaardigheden in de Dordogne te bewonderen? Wij kunnen je een verblijf op een vakantiepark van een vooraanstaande keten met parken in Midden- en Zuid-Frankrijk aanraden. In de Dordogne biedt deze keten je de keuze uit twee comfortabele vakantieparken. Je kunt je wijnreis beleven vanaf het park Village des Cigales dat is gelegen ten zuiden van de stad Sarlat. Onder de vakantiehuizen in Frankrijk staan de accommodaties daar bekend als de mooiste van la douce France. Hetzelfde geldt voor de vakantievilla’s op het park Domaine de Lanzac. Hier je niet alleen kunt genieten van alle luxe faciliteiten. Ook zijn er fenomenaal mooie uitzicht over de valleien met rivieren, kastelen en pittoreske Franse dorpjes. Wanneer reis jij af naar de Dordogne om al het moois van de streek te aanschouwen?

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Lapland

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings