Bezienswaardigheden in Waalwijk

27/06/2021
175
Rijschool Waalwijk
Rijschool Waalwijk

Waalwijk is een stad in het hartje van Brabant en ligt precies tussen Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch in. Het is dus een ideale uitvalsbasis om bijzondere plekken te ontdekken. Ben je op zoek naar leuke en bijzondere plekken in en rondom Waalwijk. Dan zoek niet verder!

Hieronder sommen we wat belangrijke bezienswaardigheden op. Veel plezier bij het ontdekken van al die karakteristieke attracties.

Het nieuwe schoenen museum

Innovatie, ambacht, kennis en onderzoek dat is wat het nieuwe schoenen museum zo uniek maakt. Het nieuwe schoenen museum is een interactieve tentoonstelling waar je niet alleen kan zien maar ook kan ontwerpen, maken en onderzoeken. De ontwerpers van het museum wilde een verbinding leggen tussen de bezoekers en de makers. Het museum bestaat uit een tentoonstelling, een kenniscentrum en een Maaklab. In het Maaklab zijn ontwerpers bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. Zeker een bijzondere ervaring om mee te maken dus!

De Efteling

Ben je met je kinderen op pad of je zelf zin om naar een pretpark te gaan dan ben je binnen 10 minuutjes in de Efteling. De Efteling is een attractiepark voor jong en oud. Het park heeft een sprookjesachtige sfeer en een groot aanbod van spannende en betoverende attracties. Sinds kort heeft de Efteling een nieuw speelbos geopend genaamd Nest! Het speelbos is toegankelijk voor alle jonge bezoekers. Voor jongeren met een handicap zijn er zelfs speciale rolstoelglijbanen, verhoogde zandbakken en een prikkelarme plekjes gemaakt.

Epic Escape Waalwijk

Als je van puzzels houdt en je niet bang bent voor een uitdaging dan is een escaperoom echt wat voor jou. Lukt het jou en je team om binnen een uur te ontsnappen? De perfecte uitdaging voor mensen die wel van een adrenaline rush houden. Epic Escape Waalwijk biedt 2 escaperooms aan van verschillende niveaus en tijden. Voor iedereen dus wat wils!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Sevilla

Waalwijk centrum

Waalwijk heeft en gezellig centrum met mooie winkels en sfeervolle horecagelegenheden. De stad is van oudsher bekend binnen de schoenen- en lederindustrie. Het is een echte ondernemersstad met een levendige sfeer. Nabij het centrum van Waalwijk vind je drie grote parkeerzones. Het verkeer is rustig rondom Waalwijk. Dit maakt dat je Rijschool Waalwijk bijvoorbeeld vaak voorbij ziet komen, omdat dit een perfecte stad is om je rijbewijs te halen.

Wil jij toch liever 's-Hertogensbosch, Tilburg of Breda bezoeken? Dan zijn hier de beste bezienswaardigheden om een kijkje te nemen.

efteling waalwijk

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings