Bezienswaardigheden in 's-Hertogenbosch

13/10/2021
138
stage marketing communicatie

De Sint-Janskathedraal ligt gelegen in de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Het is de best onderhouden monument van Nederland. Deze kerk is gebouwd tussen 1350 en 1530. De Romaanse toren valt hoog boven de stad uit en is al van een afstandje te zien. De echte naam van de kerk is Kathedrale Basiliek St. Johannes Evangelist. Deze naam werd niet meer gebruikt door de paus, omdat het Mariabeeld achterin de kerk afwezig was. Ook is de dierlijke decoratie rondom de buitenzijde van de kerk erg uniek en spectaculair om te zien.

stage marketing communicatie

De Korte Putstraat

Dit is een straat in Den Bosh dat het historische uiterlijk van 's-Hertogenbosch uitstraalt. Het is divers en culinair. De straat bestaat uit meerdere horecagelegenheden die een gemoedelijke sfeer geven aan de bezoekers en mensen die langs lopen. Je vindt er veel restaurantjes die een gezellige en typisch Bossche gastvrijheid hebben. Het is de plek om heerlijk te genieten van wat eten en drinken.

De Bosche Markt

Deze markt bevindt zich in het midden van de binnenstad het centrale plein. Naast vele winkels die er te bezoeken zijn, zijn er ook terrasjes en oude gebouwen te zien. Een historisch gebouw is bijvoorbeeld het 14e-eeuwse Stadhuis en De Moriaan. Het stadhuis is een mooi gebouw dat in de Hollandse Classicisme stijl is gebouwd. In het stadhuis bevindt zich een klokkentoren. In deze toren zijn klokken te vinden die uit de 14de eeuw komen. De klokken luiden elk halfuur. De markt is te bezichtigen op elke woensdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Keulen
stage marketing communicatie

Stedelijk museum

In dit museum is een verzameling te zien van moderne kunst en designs. Ook zijn er werken van Pablo Picasso en Alessandro Mendini te zien. De werken die er liggen wisselen zich af en kunstwerken van nieuwe Nederlandse talenten zijn er ook te zien. Bovendien worden er regelmatig  exposities gehouden.

Drakenfontein

Dit is de bekendste fontein in Den Bosch. Het beeld is een fontein met een draak erop. De functie die de fontein had gekregen was om te drinken. Het drinken van het water uit de fontein voor bezoekers en langslopende mensen is geen succes geworden. Dit komt doordat de fontein op een hele drukke plek staat namelijk midden op de kruising van de Stationsweg.

Naast al deze bezienswaardigheden die ideaal zijn voor de pauzes en voor na je werk of stage. Kun je als bezoeker ook winkelen, eten en uitgaan in Den Bosch. Ben je als student nieuwsgierig naar deze stad en zou je hier graag willen studeren? Het vinden van een stageplek in Den Bosch is dan ideaal. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een stageplek marketing communicatie in ’s-Hertogenbosch? Gebruik dan ook synoniemen als stage sales, marketing en stage online marketing. Zo maak je de kans groter dat je een plek vindt. Heb je eenmaal een stage in ’s-Hertogenbosch dan kun je in de pauze of na je stage genieten van de vele bezienswaardigheden die er zijn. Daarnaast kun je lekker winkelen of iets eten met vrienden.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings