Leuke plekken in Tilburg die je moet bezoeken

19/11/2021
70
bezienswaardigheden Tilburg

Tilburg is een typisch Brabants stadje. In het stadje valt een hoop te beleven, altijd is het er wel levendig. Wij laten je zien waarom wij zo gek zijn op Tilburg en welke bezienswaardigheden je gezien moet hebben. In Tilburg kun je genoeg cultuur op snuiven, maar voor een dagje shoppen kun je ook prima naar Tilburg toe. Je zult zeker weten een leuke dag hebben in Tilburg, tenzij je hulp in moet schakelen van pechhulp Tilburg.

De Schrobbeler distilleerij

Schrobbeler is een van de bekendste drankjes in Noord-Brabant. Schrobbeler wordt vaker op tafel gezet om iets met vrienden te vieren. De drank ontstond in de jaren '70 in het huisbarretje van Jan Wassing. De drank is ontstaan doordat Jan Wassing niet goed tegen sterke drank kon, op eigen initiatief is hij toen begonnen met het mengen van bestaande dranken met homeopatische middelen. Uiteindelijk vond hij een combinatie die werkte en dit staat bij ons nu bekend als Schrobbeler. Nog steeds is het niet bekend wat er precies in deze drank zit, wel is bekend dat er gebruik is gemaakt van maar liefst 43 verschillende kruiden.

De Pont Museum

Dit is een onafhankelijk museum waar je hedendaagse kunst kunt vinden. Het museum zelf is gevestigd in een oude wolspinnerij , die is getransformeerd tot een heuse expositieruimte. In het museum zijn het hele jaar door verschillende exposities te bewonderen, die afkomstig zijn van een groot scala aan moderne kunst artiesten. Sinds 2016 is er ook een aparte vleugel voor foto- en videopresentaties. Daarnaast beschikt het museum over een aparte projectruimte, auditorium en een museumcafé.

Lees ook:  Digital nomad lifestyle en reizen

LocHal bibliotheek

Of je nu een liefhebber bent van lezen of niet, de bibliotheek van Tilburg moet je gezien hebben! LocHal bibliotheek is niet zomaar een bibliotheek. In 2019 werd de bibliotheek verkozen tot beste gebouw van 2019 en werd het genomineerd voor een Dutch Design Award en Gulden Feniks. Dit komt doordat de bibliotheek gevestigd zit in een bijzondere en uniek omgebouwde locomotiefhal.

TextielMuseum

Dit museum is gevestigd in een voormalige fabrikantenvilla en sinds 1985 is het gehuisvest in een voormalige textielfabriek. Het museum is opgebouwd uit de volgende drie delen: TextielLab , Textielhistorie en Sieraden. Het TextielLab is het kloppende hart van de museum en hier worden nog steeds producten met textiel geproduceerd. Het publiek en de bezoekers kunnen hier live van meegenieten. Textielhistorie, laat zien hoe er vroeger geproduceerd werd. In Sieraden vind je een uitgebreide collectie met sieraden van verschillende ontwerpers.

Natuurmuseum Brabant

Dit museum is gericht op natuur en landschap en is gelegen in Noord-Brabant. Het museum heeft meerdere etages die vol staan met permanente en tijdelijke tentoonstellingen. Sinds 2011 word ook het nagelegen koetshuis gebruikt voor tentoonstellingen en wordt hier een 15 meter lang skelet van een potvis tentoongesteld. Op de bovenste verdieping vindt men "experience BOS". Dit is een interactieve tentoonstelling die gebaseerd is op de verschillende seizoenen.

Benieuwd naar andere bezienswaardigheden in Noord-Brabant? Lees dan eens: Bezienswaardigheden in Heeswijk-Dinther

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings