Bezienswaardigheden in Heeswijk-Dinther

18/09/2023
213
Heeswijk

In de nabijheid van Den Bosch bevindt zich het dorp Heeswijk-Dinther. Dit dorp telt minder dan 9.000 inwoners en hierdoor zou je wellicht verwachten dat er niet veel te beleven valt. Toch kunnen we aanraden om een bezoekje te brengen aan deze charmante Noord-Brabantse plaats.
In deze blog worden een aantal bezienswaardigheden van Heeswijk-Dinther uitgelicht. Lees je mee?

Kasteel Heeswijk

Voor liefhebbers van historie en architectuur is dit kasteel in Noord-Brabant de moeite waard om eens te bezoeken. Het kasteel bestaat al bijna duizend jaar en het is nog in een goede staat. Het kasteel bevindt zich in een bosrijke omgeving, het heeft een omliggende gracht, een ophaalbrug en een kasteeltuin.
Wil je de torens beklimmen, de kasteelzalen ontdekken en genieten van de tuin? Plan dan een bezoek naar het kasteel in!

De Klisdonkse molen

De Kilsdonkse Molen is een unieke combinatie van een watervluchtmolen en een water gedreven oliemolen, een zeldzaamheid in heel Europa. Deze molen vervulde vroeger een cruciale rol in de lokale economie. Boeren, bakkers en brouwers konden niet zonder de molen om hun ambachten uit te oefenen.
Een rondleiding met een gids is aan te bevelen als je meer wilt leren over de werking en de geschiedenis van de molen. Bovendien vertrekt er dagelijks een fluisterboot vanuit de Kilsdonkse Molen naar het nabijgelegen Kasteel Heeswijk en weer terug.

Meierijsche Museumboerderij

In en rondom de Meierijsche Museumboerderij ontdek je hoe men leefde, woonde en werkte op een boerderij in de Meierij in Brabant tussen 1880 en 1930. Er zijn gidsen die alles kunnen vertellen over de eeuwenoude boerderij en je kunt met een audiotour over het terrein lopen. Verder is er een historische groenten/bloementuin en een demonstratie van oude ambachten te vinden.

Lees ook:  Leukste dingen om te doen in Leiden

Abdij van Berne

De Norbertijner Abdij van Berne, opgericht in 1134, is de oudste nog bestaande kloostergemeenschap in Nederland. Ongeveer 20 broeders wonen in de abdij, waarvan velen zich inzetten voor de parochies in de nabije omgeving.

De abdij organiseert diverse evenementen, waaronder concerten, retraites en themaweekenden. Echter, waar de abdij wellicht het meest om bekend staat, is het Berne Abdijbier. Al sinds de vroege jaren van de kloosterorde werd er bier gebrouwen. In en rond de Abdij van Berne worden verschillende rondleidingen verzorgd waaronder een Abdijrondleiding met proeverij. De abdij beschikt verder over een prachtige abdijtuin en een inspirerende boekhandel.

Mocht je na deze bezienswaardigheden nog meer willen bezoeken in Noord-Brabant, vergeet dan niet dat je binnen korte afstand bent Eindhoven. Bezoek daar bijvoorbeeld eens Strijp-S dat te beschrijven valt als: hip, industrieel erfgoed en architectuur Eindhoven.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings