Bezienswaardigheden groene top 4 in Brabant

04/04/2022
177
veranda-brabant

In de provincie Noord-Brabant in het zuiden van Nederland is genoeg te doen. Wil je echt de groene highlight pakken? Dan kun je niet om deze leuke top 4 heen. Laat je gerust inspireren tot een weekje Noord-Brabant. Dan heb je namelijk alle tijd om alles een goed te bekijken. Hier kun je genieten van de natuur in deze prachtige provincie met de hoofdstad 's-Hertogenbosch.  

Biesbosch Nationaal Park 

Hou jij van een fantastische zonsondergang? Dan zit je bij Werkendam in de Biesbosch precies goed. Het is een bijzonder mooi gebied. Het is een officieel natuurgebied waar je niet alleen kunt wandelen, maar ook met een eigen boot kunt varen. Je kunt er ook kanovaren. Ook zijn er diverse routes om te fietsen. Wil je Biesbosch Nationaal Park goed verkennen? Dan kun je overwegen om eens met een boswachter op pad te gaan. Zo kun je heerlijk door riviertjes en kreken varen.  

Het Biesbosch Nationaal Park is populair bij trekvogels. Jaarlijks komen er duizenden naar dit park. Behalve vogels kun je ook een aantal andere dieren spotten. Als je geluk hebt, zie je misschien zomaar een Schotse hooglander of een bever. Er komen ook herten voor in dit Nationaal Park. 

De Moerputten 

Als je meer wil weten over veen en de winning van veen, is een bezoek aan De Moerputten meer dan waard. In dit natuurgebied vind je een bijzonder laagveenmoeras. Het gebied is vooral bekend om de karakteristieke Moerputtenbrug. Deze brug loopt over een plas die ontstond door de winning van veen.  

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Sevilla
brabant-veranda

Ben je een vlinderliefhebber? Dan kijk je misschien wel uit naar het zien van het pimpernelblauwtje. Deze vlinder was in 1970 verdwenen in Nederland. Uitgerekend in de Moerputten is deze vlinder met succes weer geïntroduceerd in het gebied. Een unieke kans ook dus voor fotografen die de natuur als muze hebben. 

Kampina 

Dit is een natuurgebied waarin je onder andere bos en natte heide vindt. Daarnaast zijn er ook graslanden, beekdalen en vennen. Het is hier fijn wandelen. Er lopen hier ook twee beken: de Beerze en de Kampina. Verder is hier onder andere ook nog een Watermolen uit 1453 met een vistrap voor de molen. 

veranda-brabant-2

De Strabrechtse Heide 

Een heel mooi gebied met onder andere dopheide en jeneverbessen. Hier zijn ook diverse vennetjes te vinden. In het voorjaar kun je hier de zwarte ooievaar spotten en soms zie je in het najaar zelfs een kraanvogel. Op de Strabrechtse Heide zijn er ook schapen: Kempische heideschapen. Zij zorgen ervoor dat het gras kort wordt gehouden. De heidevelden reikten tot over de grens van België. En, samen met het gebied in België waren ze ooit een. 

Wil je meer natuur dan dat je thuis op een veranda in Brabant zo ziet? Denk dan ook aan bijvoorbeeld de Loonse Duinen. Dat is namelijk ook een prachtig natuurgebied. Meer zien van Noord-Brabant? Lees dan ook over de bezienswaardigheden in Noord-Brabant en Bezienswaardigheden in Heeswijk-Dinther

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings