Bezienswaardigheden in Noord-Brabant

10/11/2021
185
rijschool in den bosch

Noord-Brabant is de grootste provincie van Nederland. De provincie is gelegen in het zuiden van Nederland aan de grens met België. De provincie heeft na Zuid- en Noord-Holland de meeste inwoners van Nederland. In Noord-Brabant liggen een aantal grote steden die veel mensen kennen. Dit zijn: Eindhoven, Tilburg, Breda, Den Bosch en Helmond.

Carnaval en Katholicisme

De provincie staat bekent om haar gastvrijheid en gezelligheid. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het carnaval dat één keer per jaar in het voorjaar wordt georganiseerd. Grote optochten met vele honderden mensen en tientallen prachtig versierde wagens trekken dan door de grote steden. Tijdens het carnaval krijgen de steden in Noord-Brabant andere namen zoals Oeteldonk en Lampegat. Een belangrijke vermelding die gemaakt dient te worden is dat Noord-Brabant net als Limburg nog erg Katholiek is. Waar het overgrote deel van Nederland Protestants is is men in het zuiden van het land Katholiek. In het verlengde van deze geloofsovertuiging zijn er een aantal feestdagen en gebruiken.

De Efteling

Wie een keer in Noord-Brabant is moet niet vergeten om een bezoek te brengen aan het attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel. De Efteling is het grootste attractiepark van Nederland met ruim vijf miljoen bezoekers per jaar. Het park begon ooit met alleen Sprookjesbos, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig attractiepark met attracties voor jong en oud, van achtbanen tot waterattracties en van slow rides tot aan theatershows. In de Efteling zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden die aansluiten bij de Nederlandse cultuur. Zo is het Sprookjesbos echt een plek die je moet bezoeken. Daarnaast zijn er in het park diverse verwijzingen te vinden naar onderdelen van huidige en verleden Nederlandse cultuur. De waardering van de Nederlander voor de Efteling blijkt wel uit de prijs: ANWB 'leukste uitje van Nederland 2021'.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Noord-Holland
Efteling

Een bezoek aan Eindhoven

Eindhoven is de grootste stad van Noord-Brabant. De stad wordt ook wel de Lichtstad genoemd. Dit komt door twee dingen.

Philips begon en is nog steeds gevestigd in Eindhoven

Ten eerste is een van de grootste bedrijven van Nederland 'Philips' ontstaan en nog steeds gevestigd in Eindhoven. Philips begon ooit met een gloeilamp waarmee er licht in de stad werd gebracht. Tegenwoordig is Philips een veelzijdiger bedrijf geworden dat zich niet alleen maar richt op verlichting, maar ook op veel andere takken van elektronica. Een tweede argument voor de term Lichtstad is dat veel innovatieve bedrijven zich gevestigd hebben in en rondom Eindhoven. De stad brengt met deze bedrijven nieuw licht in de wereld.

eindhoven

Bezienswaardigheden in Eindhoven

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Eindhoven. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de binnenstad zelf. Hier kun je verschillende gebouwen bekijken die kenmerkend zijn voor de Nederlandse cultuur. Daarnaast zijn er ook diverse musea zoals het Philipsmuseum en het DAF-museum. Voor de mensen die van lekker eten houden komen in het centrum van de stad goed aan hun trekken. Daarnaast geldt voor de mensen die van voetbal houden dat een bezoek aan het stadion van PSV een must is.

PSV

Loonse Duinen

De Loonse Duinen is een prachtig natuurgebied in de buurt van Tilburg. De uitgestrekte witte zandvlaktes combineert met mooie naaldbossen zorgt voor de mooiste plaatjes. Wanneer je een bezoek brengt aan Tilburg is het zeker de moeite waard om ook een paar uitjes te reserveren voor dit gebied.

Een bezoek aan Den Bosch

Den Bosch is een stad gelegen in het noorden van de provincie. Veel mensen herkennen Den Bosch van de Bossche Bol. Deze bol van chocolade en slagroom kan genuttigd worden in het centrum van de stad bij banketbakkerij Jan de Groot. Hier wordt de Bossche Bol volgens volledig authentiek recept gemaakt. Een bezoek aan Den Bosch is niet geslaagd na een bezoek aan de Bosche Markt. Dit plein is gelegen in het midden van de stad en omringd door diverse Horeca-gelegenheden en winkels. Wie Den Bosch bezoekt moet ook langs het Stedelijk museum. In dit museum bevinden zich werken van Picasso en Mendini. Echt de moeite waard dus. Den Bosch is goed te bereiken met het OV. Mocht je toch met de auto willen komen dan is het aan te raden om eerste een aantal rijlessen te volgen bij rijschool in den Bosch. Zo weet je zeker dat je de stad goed kent en je dus niet verdwaald.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Nederland waterland

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings