Bezienswaardigheden in Thailand

20/05/2022
70
EPC berekening

Verre reizen naar bijvoorbeeld Thailand zijn sinds kort weer mogelijk! Ga je dan liever een EPC berekening op je huis doen of op vakantie naar Thailand? Je kunt natuurlijk ook eerst een EPC berekening doen en dan op vakantie naar Thailand.

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en voor vele de eerste stop. Aan BKK airport kun je al zien hoe gigantisch deze stad is, de luchthaven is namelijk ook spectaculair groot. In Bangkok zelf zou je al maanden kunnen reizen zonder je te gaan vervelen.

Wat Po

Een bezoekje aan Wat Po is een must als je een paar dagen in Bangkok verblijft. Hier ligt namelijk dé liggende Boeddha die maar liefst vijftien meter hoog is en zesenveertig meter lang. Het beeld is van goud en is ontzettend mooi om van dichtbij te kunnen bekijken.

Chatuchak Markt

Als je toevallig op zaterdag of zondag in Bangkok bent, moet je echt een bezoekje brengen aan Chatuchak markt. Deze markt bevat maar liefst 8000 kraampjes dus je zal je ogen uitkijken. Haal wel een kaart anders is de kans groot dat je uren lang over de markt dwaalt.

Phuket

Doorreizen naar het zuidelijk gelegen Phuket is zeker de moeite waard, in Phuket zelf is veel te beleven maar je kunt vanuit Phuket ook snel en gemakkelijk naar de meest prachtige eilanden.

Bangla road

Als je voor het eerst in Phuket aankomt is Bangla road zeker een bezoekje waard om eens doorheen te wandelen in de avond. Het is de gekste straat waar veel straat artiesten optreden maar ook veel cafe’s met ladyboys te vinden zijn. Het is een echt spektakel iedere avond en je zult je ogen uitkijken!

Lees ook:  Wat te doen in 3 dagen San Francisco?
EPC berekening

Koh Phi Phi

Vanuit Phuket kun je een boot nemen van een paar uur en dan kom je op Koh Phi Phi. Dit eiland is wereldberoemd dankzij de film the beach. Er zijn eigenlijk twee eilanden Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Lay. Op het grootste eiland Don, kan je overnachten en veel water activiteiten doen maar ook heel mooi wandelen tot verschillende prachtige viewpoints. Let er wel op dat dit eiland ontzettend druk wordt bezocht door voornamelijk backpackers, het is dus de laatste jaren omgetoverd tot een echt feesteiland. Als je dit wilt ontsnappen dan kun je het beste een duurder resort boeken weg van de drukte. Vanuit het grote eiland kun je een dagtrip nemen naar Lay waar je kunt relaxen. Dit is het strand waar the beach is opgenomen en is een beschermd gebied, dit betekent dat er alleen dagjes mensen mogen komen.

Krabi

Vanuit Koh Phi Phi kun je gemakkelijk doorreizen naar Krabi. Krabi heeft een ontzettend mooie natuur en veel prachtige eilanden op 10 minuten afstand. Verblijf in Ao Nang of Railay beach en geniet van de apen en de prachtige rotswanden en jungle. De stranden zijn mooi en om iedere hoek is weer een hele nieuwe andere sfeer. Dankzij de longtail boats kun je vanuit Ao nang gemakkelijk naar andere stranden zoals Railey beach, maar ook naar kleine eilanden zoals Chicken island.

In Krabi zelf is nog een leuk centrum met leuke marktjes en eetmarktjes. Je kunt hier ook een olifanten reservaat bezoeken of lekker shoppen.

Lees ook:  10 bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Lees ook onze blog over de mooiste bezienswaardigheden in Hongkong!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings