De mooiste bezienswaardigheden in Hongkong

05/07/2023
353
Bezienswaardigheden Hongkong

Hongkong is een stad en een bestuurlijke regio van China. Het is een bestemming die indruk maakt met de unieke mix van oosterse en westerse invloed. In Hongkong kun je van alles beleven. Van moderne wolkenkrabbers tot traditionele tempels en betoverde natuurlijke landschappen. In deze blog zullen we een aantal van de mooiste bezienswaardigheden in Hongkong bespreken.

Victoria Peak

Gelegen op het eiland Hongkong, is Victoria Peak een iconische bezienswaardigheid die een adembenemend uitzicht biedt over de stad en de Victoria Harbour. Een van de beste manieren om hier te komen is door middel van Peak Tram te nemen naar de 396 meter hoge Victoria Peak. De rit met de tram is al een hele belevenis.

Tian Tan Buddha

Op het groene Lantua Island ligt de Big Buddha. Een majestueus standbeeld dat de sfeer van het Boeddhisme uitstraalt. Het is het grootste zittende Boeddhabeeld in de buitenlucht ter wereld. Dit 34-meter hoge bronzen beeld trekt veel bezoekers en toeristen van over de hele wereld. Beklim jij alle 268 traptreden naar de Tian Tan Buddha?

De skyline van Hongkong

De skyline van Hongkong is een van de meest indrukwekkende plek van de wereld. Het wordt gekenmerkt door een mix van moderne wolkenkrabbers en iconische gebouwen. Als je werk zoekt in de ruimtelijke ontwikkeling kun je in Hongkong je ogen uitkijken naar de omgeving waarbij wonen, werken, natuur en meer gecombineerd worden. In het prachtige water van de Victoria Harbour wordt de skyline weerspiegeld. Het uitzicht vanaf de waterkant is daarom prachtig, vooral ’s avonds wanneer de gebouwen worden verlicht. Als je in Hongkong bent kun je deze bezienswaardigheid zeker niet missen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden groene top 4 in Brabant

Ngong Ping 360

De Ngong Ping 360 is een populaire toeristische attractie in Hongkong. Het is een kabelbaan dat bezoekers meeneemt op een reis door de natuurlijke schoonheid van het eiland. De kabelbaanrit begint bij Tung Chung. Tijdens de rit zweef je hoog boven de groene valleien en beboste heuvels van Lantau. Het is zeker een onvergetelijke ervaring en een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuurlijke landschappen van Hongkong.

Strand van Shek O Beach

Je zou het niet zo snel verwachten, maar ook in Hongkong kun je een dagje naar het strand. Het Shek O Beach ligt in het zuidoosten van Hongkong Island. Het uit goudkleurig bestaande zandstrand heeft een beschermde ligging en biedt een relaxte afwisseling tijdens de drukke citytrip en het toerisme. Aan beide kanten zie je de rotsen van de kustlijn en recht voor je heb je zicht op een aantal kleine eilanden.

Hongkong is een stad die vol zit met adembenemende bezienswaardigheden. Naast bovenstaande bezienswaardigheden is er nog veel meer te zien en te beleven. De stad biedt een overvloed aan culturele elementen. Of je nu geïnteresseerd bent in moderne architectuur, historische tempels, winkelen of gewoon wilt genieten van een schitterend uitzicht, Hongkong biedt het allemaal.

Wil je meer informatie over de mooiste bezienswaardigheden in Azië? Lees dan onze blog over: de mooiste bezienswaardigheden in Indonesië en bezienswaardigheden in Singapore.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings