Bezienswaardigheden in Frankrijk

10/10/2022
191
Frankrijk

Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld door buitenlanders. In 2019 gingen er ongeveer 90 miljoen mensen op vakantie. 70% komt daarvan uit Europa. Daarnaast komen er ook zo’n 5 miljoen toeristen uit Nederland. Het toerisme is dus een zeer belangrijke bron van inkomsten voor Frankrijk.

Aangezien vrijwel iedereen de bezienswaardigheden in Parijs, zoals de Eiffeltoren, des Champs-Élysées en het Louvre kent zullen deze niet besproken worden in dit artikel!

Mont Saint-Michel

Dit kleine, rotsachtige getijdeneiland is gelegen in een grote baai te Normandië. Het is naast een Unesco-werelderfgoed gebied ook een zeer belangrijk en eeuwenoud bedevaartsoord. Door de eeuwen heen zijn er vele architectonische juwelen gebouwd. Zoals onder andere de pre-romaanse kerk en de abdijkerk uit de 11e eeuw. Diezelfde abdijkerk werd tijdens de Franse Revolutie in 1874 gebruikt als gevangenis. Jaarlijks gaan er 3,5 miljoen toeristen heen.

Pont du Gard

Dit is het hoogste aquaduct gemaakt door de Romeinen. Tussen 38 en 52 na Christus hebben ongeveer 1000 arbeiders aan deze 60 meter hoge aquaduct gewerkt. In totaal was het gehele aquaduct 50 kilometer lang. Daar is vandaag de dag alleen nog maar het gedeelte van de Gardon over. Je kunt het als toerist nog steeds bezoeken. Wel moet je hiervoor afreizen richting Nîmes.

Chateau Chambord

Het in 1519 gebouwde jachtkasteel kun je bezoeken in Loir-Et-Cher. In totaal heeft dit kasteel 440 kamers, 1036 ramen en 365 torens. Daarnaast is het ook 5500 hectare groot met een omringende muur van wel 32 kilometer lang. Het is gebouwd voor Koning Frans l van Frankrijk. Het was bedoeld als een tijdelijk onderkomen voor jachtpartijen en feesten. Naderhand is het uitgegroeid tot het grootste en mooiste kasteel van Frankrijk. Keizer Karel V heeft hier ooit overnacht, toen hij in 1539 op doortocht was vanuit Brussel naar Madrid. Het kasteel is vrijwel altijd open voor bezoekers, wel kost een toegangskaartje 22 euro.

Lees ook:  Top bezienswaardigheden in Saint-Tropez

Sainte-Chapelle

Deze kapel in het hartje van Parijs is gebouwd tussen 1241 en 1244. Koning Lodewijk IX wou namelijk een nieuwe hofkapel om zijn verzameling Passierelieken er onder te kunnen brengen. Dit gebouw bestaat uit twee gedeeltes, de beneden- en bovenkapel. De benedenkapel was een parochiekerk voor het paleispersoneel, en de bovenkapel was de privékapel van de Koning en zijn mensen. De bovenkapel is volledig voorzien van glas-in-loodramen die over een lengte van ongeveer 670 m², de Bijbelse historie illustreren.

saint chapelle

Lourdes

Dit was, tot de goddelijke verschijning in 1858, een heel normaal dorp aan de voet van de Pyreneeën. Vandaag de dag is het daarentegen een van s ’werelds grootste bedevaartsoorden. Miljoenen pelgrims komen hier jaarlijks. Dit alles is gekomen doordat Bernadette, het armste en domste meisje van het dorp, op 11 februari in totaal 18 verschijningen van ‘een Dame’ zag in een grot iets buiten Lourdes. Uiteindelijk is het in 1862 erkend door de Kerk. Waarna vandaag de dag nog steeds missen zijn in de grot waar Bernadette het Mariabeeld zag. Daarnaast is er ook een kerk gebouwd, hieraan heeft de vader meegebouwd. Het plein, voor de kerk bied plaats aan 100.000 mensen.

Lees hier over de prachtige bezienswaardigheden van de stad Lourdes.

Gorges du Verdon

Volgens veel wandelaars is dit het mooiste wandelgebied van heel Frankrijk. Dat is ook niet zo vreemd aangezien het de grootste kloof van heel Europa is. Het wordt daarnaast ook uitgesleten door de rivier Verdon, over een lengte van 25 kilometer. Ook zijn er rotswanden van 700 meter hoog. Deze voormalige zee is naast het groenblauwe water ook een gebied waar veel fossielen gevonden worden. Zoals die van zeekoeien. Naast wandelaars zie je hier ook veel mensen die er komen zwemmen, varen en kajakken. Het gebied is gemakkelijk te bereiken door middel van de auto. Doordat er aan beide kanten talloze wegen met uitkijkpunten liggen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Kassel

Dordogne

Dit departement heeft zijn naam te danken aan de rivier de Dordogne. Daarnaast is het voornamelijk een bekend gebied door de prehistorie, 25.000 tot 10.000 voor Christus. Er zijn namelijk veel grotten met daarin prehistorische rotstekeningen. Wel is dit jaarlijks steeds lastiger te bezoeken als toerist. Wel zijn er veel kastelen gemakkelijk te bezoeken. Die zijn allemaal gebouwd in de tijd van de Romeinen. Door de gigantische geschiedenis gaan er vele Nederlanders op vakantie. Twijfel dus niet, en ga een voortent kopen. Hierdoor kun je optimaal genieten van de prachtige natuur én geschiedenis.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings