De 10 meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Dubai

01/11/2023
383
Bezienswaardigheden in Dubai

Altijd al een keer gedroomd van een spectaculaire en unieke vakantie? Dan is Dubai de ideale bestemming voor jou! Je zult verbaasd staan van de hoge gebouwen en enorme shopping malls. Daarnaast vind je in Dubai nog een aantal extreme attracties, zoals het hoogste reuzenrad, het grootste aquarium en de grootste skihal ter wereld. Je kijkt je ogen werkelijk waar uit in het grootse Dubai. In dit blog lees je over dé spectaculairste bezienswaardigheden in Dubai. Zo weet je zeker dat je niets mist!

Het symbool van Dubai: De Burj Khalifa

Wanneer je de Burj Khalifa hoort, dan denk je gelijk aan Dubai. Met een hoogte van 828 is dit de hoogste toren ter wereld. Geniet van het mooie uitzicht over Dubai vanuit de Burj Khalifa. Tijdens de ‘At the top experience’ ga je in een razendsnel tempo naar de hoogste verdieping van de Burj Khalifa. Vervolgens kun je genieten van het mooie uitzicht over de stad. Vanaf grootse hoogte heb je uitzicht over de Dubai fountains en zie je zelfs in de verte het Palm Island.

Voor een onvergetelijke ervaring kun je het beste rond zonsondergang de Burj Khalifa bezoeken, zo zie je Dubai zowel in het daglicht, als in het donker.

burj khalifa beszienswaardigheden Dubai

The walk in de Dubai Marina

The Walk is de allerbekendste boulevard in Dubai. De boulevard is gelegen in Dubai Marina. Deze boulevard heeft een lengte van maar liefst 1.700 meter. Je zult onderweg je ogen uitkijken. Wanneer je over de boulevard loopt, loop je tussen de enorme wolkenkrabbers. Daarnaast loop je langs gezellige restaurantjes en terrasjes en zijn er leuke shows, straatartiesten en kunstenaars te zien. Verder is The Walk een goede gelegenheid om te shoppen in de vele winkels en malls, die je onderweg tegenkomt. Als je het ons vraagt is dit een van de verplichte bezienswaardigheden als je in Dubai bent!

dubai marina bezienswaardigheden

Geniet van een spectaculaire show bij de Dubai Fountain

Een andere echte aanrader is de licht- en muziekshow bij de Dubai Fountain. Voor een unieke ervaring kun je deze het beste ’s avonds bezoeken. Elke avond kun je genieten van de spectaculaire licht- en muziekshow.

De fontein heeft een lengte van maar liefst 275 meter en het water wordt tijdens de show meer dan 150 meter de lucht in geschoten. Daarmee heeft Dubai weer een record in handen. Het is namelijk de hoogste fonteinshow ter wereld.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Cyprus

Dwaal door de Souk Madinat Jumeirah

Souk Madinat Jumeirah is een replica op de traditionele Arabische markt. Als het ware begeef je je in een heus fata morgana. Op de makrt vind je winkeltjes met typische Arabische spulletjes. Daarnaast kun je ook hier heerlijk langs het water lopen of genieten op één van de vele terrasjes.

Mocht je uitgewandeld zijn op de markt, dan kun je een rondvaart boeken over het water. Vanuit de Souk Madinat Jumeirah heb je een uitstekend uitzicht op de Burj al Arab. Alleen al voor de unieke foto’s is deze boottocht de moeite waard.

Bezoek de vele waterparken in Dubai

Eén van de meest bezochte waterparken van Dubai is het Wild Wadi Waterpark. Het waterpark is gelegen vlak naast het Burj al Arab Hotel. Ook dit waterpark is weer extreem groot, zoals je inmiddels van Dubai gewend bent. Het waterpark heeft 24 verschillende glijbanen en wildwaterbanen. Ook heeft het waterpark het grootste golfslagbad van het Midden-Oosten. Je kunt hier zelfs surfen. Hoe tof is dat? Door het unieke systeem lijkt het alsof je over de hoge golven op zee surft.

Naast het Wild Wadi waterpark heeft Dubai nog enkele waterparken die je moet bezoeken, zoals het Aquaventure Waterpark en Legoland waterpark.

atlantis waterpark dubai

Ga op safari door de woestijn van Dubai

Je kunt het je bijna niet voorstellen wanneer je uit het raam kijkt van het vliegtuig, maar er ligt toch echt een stad middenin de woestijn. Vanuit het centrum van Dubai ben je binnen een half uur weer in de woestijn. Een ideale mogelijkheid om op safari te gaan door de ruige zandvlaktes rond Dubai. Je wordt opgehaald met een Jeep, die je naar de rand van de woestijn brengt. Vervolgens kan de pret beginnen. Het racen door de duinen is een hele gave en unieke ervaring!

dubai safari

Bezoek ’s wereld grootste aquarium

Dubai Aquarium & Underwater Zoo is het grootste hangende aquarium ter wereld. Het aquarium bevindt zich midden in het winkelcentrum van de Dubai Mall, dit maakt het aquarium extra bijzonder. Je vangt vanuit het winkelcentrum al een glimp op van het spectaculaire aquarium. In dit aquarium ontdek je ruim 140 verschillende diersoorten. Het aquarium van Dubai is indrukwekkende en voor ons een van de beste bezienswaardigheden in Dubai.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Hanoi
aquarium dubai

Ski Dubai

Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten en ligt dus in het midden-oosten. Het laatste wat je hier verwacht, is een ski gebied. Toch is, ondanks dat het gek klinkt, dit de werkelijkheid in Dubai. Midden in de stad ligt namelijk een skioord met 22500 vierkante meter aan overdekt skigebied, een van de meest onverwachtte bezienswaardigheden in Dubai en omgeving. Het hele jaar door is de temperatuur hier tussen de -1 en 2 graden celsius. Ook maakt dit skigebied, net zoals het aquarium, deel uit van The Mall of Emirates. Het skigebied heeft een maximale hoogte van 85 meter, meerdere banen voor verschillende niveaus en is het hele jaar door geopend.

ski dubai bezienswaardigheden

Ras Al Khor - Natuurreservaat

Ook op het gebied van dieren is er geen gebrek in Dubai. Buiten de dierentuinen en aquariums, vind je in Dubai ook een groot natuurreservaat waar de dieren vrij rondlopen. In het Ras Al Khor natuurreservaat kom je veel verschillende diersoorten tegen. Onder andere kun je hier falmingo's spotten, kom je hier veel verschillende reptielen tegen en vind je hier buiten de bekende en doorsnee zoogdieren ook veel minder bekende dieren. Onder andere de tijgervis, ethiopische egel en de blauwe krab kun je hier spotten.

Marina Beach

Dit is het grootste en meest uitgebreide strand van Dubai. Buiten een groot strand, vind je hier veel verschillende soorten activiteiten zoals Jetskiën, kun je hier dure tours op jachten nemen en genieten van een prachtig reuzenrad nabij het strand. Ook vind je hier veel verschillende restaurants, cafés en andere soorten strandtenten. Kortom, Marina Beach is zeker een bezoekje waard wanneer je naar Dubai gaat! Voor de zongenieter is dit een van de beste bezienswaardigheden in Dubai.

Nog meer bezienswaardigheden in Dubai

Buiten deze 10 bezienswaardigheden, is er natuurlijk nog veel meer te zien in Dubai. Zo kun je een bezoekje brengen aan het grootste indoor attractiepark ter wereld, kun je je jeugd herbeleven in Legoland Dubai of kun je genieten van de vele musea die Dubai biedt. Toch liever niet naar Dubai en wil je in plaatsdaarvan naar een ander land in Azië? Kijk dan eens naar onze blogs over Japan en Indonesië , minstens zo leuk en misschien nog wel leuker dan Dubai!

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings