Bezienswaardigheden in Nepal

12/08/2021
185
Himalaya

Himalaya

Nepal staat internationaal bekend als hét land als het gaat om gebergte. Deze internationale bekendheid is niet gek, aangezien de hoogste berg ter wereld in dit land ligt namelijk de Mount Everest. Naast gebergte is Nepal rijk aan natuur, dieren en een hele hoop tempels en kloosters. Nepal is dan ook het ideale land voor bergbeklimmers en outdoor liefhebbers.


Himalaya

Himalaya


Kathmandu

Kathmandu

Himalaya

De Mount Everest is de hoogste berg gelegen in het Himalaya gebergte. Het Himalaya gebergte ligt voor een aanzienlijk gedeelte in Nepal waardoor Nepal de ideale uitvalbasis is voor het verkennen van dit mooie gebergte. Vanuit de hoofdstad Kathmandu worden verschillende meerdaagse trekkingen aangeboden. Het Himalaya gebergte is overigens zo groot dat je meestal maar een klein gedeelte van het gebergte kunt zien tijdens je trekking. Afhankelijk van de zwaarte die jij aankunt kun je zelf een trekking naar keuze kiezen. Mocht je een trekking starten om fitter te worden en af te vallen, dan kun je er met de fast burn extreme voor zorgen dat je tijdens je trekking nog meer vet zult verbranden.

Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal. Het is een drukke chaotische stad dat vol staat met monumenten, paleizen en tempels. In het midden van het oude centrum in Kathmandu is de Durbar Square gelegen. Dit is een historisch plein dat zich kenmerkt door de prachtige oude gebouwen. De apentempel in Kathmandu is ook zeker het bezoeken waard. Je zult er wel een kleine beklimming van 350 treden voor moeten afleggen, maar onderweg kom je genoeg aapjes tegen. Het is dus zeker geen saaie beklimming. De meest iconische tempel van Kathmandu en wellicht wel heel Nepal is Boudhanath. Dit is een grote Tibetaanse tempel die meestal volhangt met oude Tibetaanse vlaggen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Fins Lapland

Chitwan park

In het zuiden van Nepal vind je het grote natuurpark Chitwan. Om er te komen vanuit de grotere steden kun je vliegen, of de bus nemen. Aan de rand van het park is er een ruim aanbod aan hotels en verblijven. Je kunt het park te voet verkennen of met een jeep. Te voet kun je makkelijker van de paden afwijken, maar kun je minder diep gaan. Met een jeep kun je het gebied verder intrekken, maar kun je weer niet van de paden afwijken. In dit park vind je een groot aantal verschillende dieren. Denk aan krokodillen, olifanten, tijgers, neushoorns etc. Dit park heeft dus veel te bieden op het gebied van dieren en natuur.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings