Bezienswaardigheden in Tokyo

22/04/2022
94
Pokemonstad

Japan! Het is een machtig interessant land. De ouderwetse waarden en tradities die de Japanners hebben worden samengevoegd met moderne technologische hoogstandjes en entertainment. Dit maakt het een aantrekkelijke plek voor allerlei bezoekers en daarom is een vakantie in Japan ook erg in trek. Onder andere Tokyo staat centraal tijdens zo’n vakantie. Je kunt hier van alles vinden en doen. Wat zijn de bezienswaardigheden in Tokyo die de moeite waard zijn?

Shibuya Crossing

Shibuya Crossing is voor Tokyo wat Times Square in New York is. De beroemde zebrapaden staan vaak centraal in meerdere films op deze beroemde kruising. Als je een bezoek plant naar Tokyo is het dan ook zeker de moeite waard om hier eens te gaan kijken. Het past uitstekend bij de levendige, drukke sfeer die Tokyo met zich meebrengt. Net zoals de neon entertainment wereld!

Shinjuku

Shinjuku is een straat/gebied dat nooit slaapt. Meters aan meters met neonverlichting die bijzondere cafés huisvesten zoals een Maid Café, een roofvogelbar, of een robot café. Je kunt hier je ogen uitkijken en entertainment vinden, inclusief games en de rosse buurt.

Pokemonstad

Pokémonstad

Tokyo staat ook wel bekend als de Pokémonstad omdat de maker van Pokémon hier vandaan komt. Dit in combinatie met al het entertainment dat er te vinden is, zorgt ervoor dat Pokémonstad zowel de merchandise als speciale decoratie heeft. Hou je ogen open en je hebt zo iets gevonden.

Oud en overtuigingen

Er zijn nog zat dingen te vinden die overeind zijn gebleven van jaren geleden. Denk hierbij aan altaars en referenties naar het leven na de dood. Japanners zijn bijgelovige mensen, dus dit kun je zeker terugzien in de wereld om je heen. Ook gigantische poorten zoals die van de Meiji Jungu Shrine zijn niet ongebruikelijk en zul je op meerdere plekken nog tegenkomen in de stad. Soms kan dit in combinatie met stukken groen bezoeken, al dan niet betaald.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Singapore

Eten!

Japan zou Japan niet zijn als eten niet belangrijk zou zijn. Net zoals je in bijvoorbeeld Suriname zult merken dat eten een belangrijk onderdeel van de cultuur is. Aan de ene kant heb je tal van straat voedsel en door de haastige werkcultuur die er heerst zijn deze kraampjes populair. Je kunt vis in overvloed krijgen zoals paling of verse sushi. Ook kun je veel noodles, ramen (maaltijdsoep), of gefrituurd eten krijgen. Wees daarnaast echter niet verbaasd als je ook rare insecten of monsterlijke vissenkoppen tegenkomt. Het Aziatische eten is iets minder kieskeurig als dat van ons. Perfect voor de meer avontuurlijke reiziger. Wil je meer typisch voedsel leren kennen? Ga dan eens op zoek naar Monjayaki (gefrituurd beslag met verschillende vloeibare ingrediënten), Dojo Nabe (een soort vis stoofpot), of Soba (noodles gemaakt van boekweit die je op een bepaalde manier moet eten).

Metro

De beste manier om jezelf te verplaatsen in Tokyo is zonder twijfel de metro. Het Japanse openbaar vervoer is supergoed geregeld en je bent in een mum van tijd op je bestemming. Dit is dan ook het advies in plaats van een auto of de fiets. Het is een supersysteem waarbij je nooit lang hoeft te wachten.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings