Bezienswaardigheden in Curaçao

16/08/2022
302
Willemstad

Altijd al een verre reis willen maken naar de zon, maar wil je toch graag vasthouden aan de Nederlandse taal? Dan is Curaçao écht iets voor jou! Je kunt vanaf Amsterdam rechtstreeks vliegen naar dit prachtige eiland midden in de Caribbean. Vanuit Curaçao kun je ook verder reizen naar één van de tientallen eilanden in dit gebied, zoals Costa Rica of de Dominicaanse Republiek. Het eiland staat bekend om de rustige sfeer: niks moet, alles mag. Kun je niet wachten om dit prachtige eiland te bezoeken? In deze blog vertellen wij een aantal must-see bezienswaardigheden in Curaçao!

Willemstad

Het eerste hoogtepunt wat je tegenkomt wanneer je aankomt in Curaçao, is Willemstad. Dit is de hoofdstad en grootste stad van de Nederlandse Antillen. De stad wordt gekenmerkt door de fraai gekleurde huizen, vaak in Oudhollandse stijl. De wijken Punda en Otrobanda zijn de meest interessante wijken van deze stad. Vanaf de bekende Pontjesbrug kun je de prachtige huizen het best fotograferen. Andere hoogtepunten in deze stad zijn de Handelskade en de drijvende markt. Voor de museumliefhebbers is een bezoek aan het Maritiem Museum en het Kura Hulanda Museum absolute aanraders.

Grotten van Hato

Deze enorme druipsteengrotten aan de noordkust van Curaçao zijn indrukwekkend om te bezoeken. De grotten strekken uit over een oppervlakte van ruim 4900 vierkante meter en wordt afgewisseld met grote waterpartijen en wandelpaden. Wanneer je door de grotten loopt kom je muurschilderingen tegen die uit de tijd van de indianen stammen, zo’n 1500 jaar geleden. In de recentere geschiedenis dienden deze grotten als schuilplaats voor slaven, om zo aan de slavenhandelaren te ontkomen. Er zijn verschillende tours te boeken door deze grotten, de gids vertelt veel informatie over de historie, muurschilderingen en bizarre verhalen over deze plek.

Lees ook:  Bezienswaardigheden op de Waddeneilanden

Klein Curaçao

Dat Curaçao een klein eilandje is, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat er een nóg kleiner eilandje bestaat wat hoort bij Curaçao? Niet voor niks heeft het de toepasselijke naam Klein Curaçao gekregen. Het is slecht 1,7 vierkante kilometer groot en is vrijwel onbewoond. Toch zijn de excursies naar Klein Curaçao ontzettend populair. De stranden zijn wit en de wateren hemelsblauw, dit levert de mooiste foto’s op. Het eiland biedt goede duik- en snorkelmogelijkheden en het heeft een eigen schildpadden nest. Grote kans dus dat je kunt zwemmen tussen de schildpadden! Je kunt ook een oud scheepswrak bezoeken dat zich midden op het strand bevindt. Een aanrader is om via een catamaran naar Klein Curaçao te reizen. Omdat de tocht zo’n twee uur duurt, heb je ruim de tijd om heerlijk op het verende dek te zonnen en te kijken naar alle vissen, schildpadden en zelfs dolfijnen die voorbij zwemmen. Het water is zo helder dat je de bodem vrijwel de hele tocht kunt zien.

Mambo Beach

Dit is dé plek in Curaçao om te genieten van een stranddag. Het bevat hippe strandtenten met rustige beats waar je heerlijk kunt relaxen. De boulevard is compleet gemoderniseerd in 2013, je kunt er nu de lekkerste restaurants en de beste winkels vinden. In de avond worden er in de zomer vaak festivalletjes georganiseerd en is er elke dag wel iets te doen. Kortom, op Mambo Beach kun je met vrienden of vriendinnen hier een hele dag feesten!

Wil je liever naar de Canarische Eilanden? Bekijk dan deze blog over bezienswaardigheden op Tenerife.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Aruba

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings