Bezienswaardigheden Klein Curaçao

29/01/2021
83
Klein Curacao

Curaçao huisvest een van de mooiste onbewoonde paradijzen in de Caraïben; Klein Curaçao. Het eiland deel je integendeel met zijn grote broer niet met talloze toeristen, hotels en strandtenten. Klein, maar zeker fijn! Om een fijne excursie naar Klein Curaçao te verzekeren hebben we de adembenemendste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, want Klein Curaçao kent meer dan alleen parelwitte stranden en een diepblauwe zee. Bereid je voor op extreme FOMO, want deze 5 bezienswaardigheden móét je gezien hebben!

De iconische vuurtoren

Een echte icoon op het onbewoonde eiland is de indrukwekkende vuurtoren. Klein Curaçao is maar 2 vierkante meter groot. Dit resulteerde erin dat vroeger schippers met enige regelmaat dit kleine eiland over het hoofd zagen. Om dit te voorkomen is er pal in het midden van het eiland een pontificale vuurtoren gebouwd. Deze is van ver af te zien en is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Indrukwekkende scheepswrakken

Voordat de iconische vuurtoren zijn huisvesting had gevonden waren schipbreuken geen zeldzaamheid. En alhoewel dit probleem tegenwoordig is opgelost, zijn de schitterende overblijfsels hiervan een welbezochte trekpleister. Aan de oostkant van het eiland zijn enkele indrukwekkende scheepwrakken te bezoeken, waaronder een wrak van een oude tanker die bijna 30 jaar geleden aan Klein Curaçao strandde.

Klein Curacao
Klein Curacao

Parelwitte stranden

Na al die adembenemende bezienswaardigheden kunnen we het ons goed voorstellen dat je er even van moet bijkomen. Geniet op een van de mooiste stranden ter wereld van azuurblauwe verzichten en parelwit zand. De stranden zijn uitermate geschikt voor snorkelen en met regelmaat zul je voorbij zwemmende zeeschildpadden tegemoet komen, waarover later meer. Een ander voordeel is dat je deze stranden integendeel met zijn grotere broer niet hoeft te delen met ontelbare toeristen. Tevens is het strand op Klein Curaçao het grootste van geheel Curaçao! Reken dus op maar liefst 2 kilometer aan nagenoeg privé strand. Wie wil dat nou niet?

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Ecuador

De adembenemende onderwaterwereld

Klein Curaçao kent volgens kenners de mooiste duik- en snorkelplekken van alle ABC-eilanden. Het water is ongelofelijk helder maar de echte eyecatcher is de maar liefst 40 meter hoge verticale wand waar je langs beneden kan duiken. Deze wand is gevuld met bijzondere onderwater flora en fauna en is een echte must-see. Aan de westkant van het eiland bevind zich een heuvelachtig rif waar het gehele jaar zeeschildpadden zich verschuilen.

Klein Curacao

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings