Top bezienswaardigheden van Lourdes

05/05/2021
259
participatie omgevingswet

Lourdes (Lorda in Occitaans) is een stad in het departement Hautes-Pyrénées in Frankrijk. De stad is gesitueerd in het zuiden van het land in de uitlopers van de bergen van de Pyreneeën en aan de Gave de Pau. Ze heeft ruim 13.500 inwoners. Het is de grootste katholieke bedevaartplaats in Frankrijk. Lees hier over andere prachtige bezienswaardigheden in het zuiden van Frankrijk.

In 1864 werd er een standbeeld opgericht ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes bij de plaats van de verschijningen in de grot. Er werd een kapel gebouwd die al spoedig te klein werd en ging dienen als crypte voor de eerste basiliek, de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. De meeste bezienswaardigheden in Lourdes zijn cultureel erfgoed informeer je dus goed over de participatie omgevingswet.

Genezingen

De Rooms-katholieke Kerk heeft verschillende wonderbaarlijke genezingen erkend. Hiervoor werd in 1905 het Bureau van de medische vaststellingen en in 1947 het Internationaal Medisch Comité van Lourdes opgericht. Op 11 februari 2018 werd door bisschop Jacques Benoit-Gonnin de 70e officiële wonderbaarlijke genezing erkend.

 

Wat zijn de beste restaurants in Lourdes?

In Lourdes zijn er talloze restaurants waar je lekker kan uiteten. Er zijn een aantal restaurants die zeer hoog op de lijst staan. Bijvoorbeeld restaurant Le Parc, dit restaurant staat bekend voor de gezellige sfeer en unieke gerechten. Dit restaurant wordt veel als ‘uitstekend’ beoordeeld op TripAdvisor en is daarmee echt een aanrader. Restaurant O Piment Rouge ligt wat meer in het centrum en is ook zeker de moeite waard. Je kunt hier terecht voor een uitgebreid diner, maar ook voor een drankje op het terras ben je van harte welkom.

Lees ook:  Bezienswaardigheden Athene

Niet gelovig?  Toch maakt Lourdes indruk!

Lourdes is een prachtige stad en zéker de moeite van het bezoeken waard. Ook is deze stad interessant voor de ‘gewone’ toerist. Er zijn genoeg oude monumentale panden om te bezoeken, treintochten, musea, bars en Franse natuurgebieden. Je hoeft niet per se gelovig te zijn om een bezoek te brengen aan de stad. Ben je niet gelovig? Maar wil je gewoon de stad bezichtigen? Dat kan natuurlijk, houd echter altijd respect voor andere (gelovige) toeristen en monumentale panden, door de participatie omgevingswet zijn deze goed beschermd. Lees ook hier over andere bezienswaardigheden in Frankrijk.

Overnachtingen in Lourdes

Je kunt ervoor kiezen om langer in Lourdes te verblijven. Deze stad heeft vele hotels, appartementen en bed & breakfast’s. Dit komt met name doordat er per jaar miljoenen toeristen de stad bezoeken door mogelijke helingskrachten van het Lourdes-water. Indien je kiest voor een overnachting in een appartement houdt dan wel even rekening met de participatie omgevingswet van deze regio. Je kunt kiezen om te overnachten voor een klein prijs in het centrum. Maar je kunt ook kiezen voor een luxe verblijf bijvoorbeeld bij Villa L’Orante aan de rivier le Gave du Pau.

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings