Een digitale vakantie naar Mexico

17/05/2021
96
bezienswaardigheden mexico

Mexico is een prachtig land. In een vorige blog gaven we je al meerdere redenen waarom je Mexico gezien moet hebben! In deze blog gaan we hier nog iets meer op door en gaan we 3 bezienswaardigheden noemen die je in Mexico gezien moet hebben. In deze blog zullen we deze verder toelichten en aangeven waarom je juist deze moet gezien hebben.

De piramides van Teotihuacan (in beeld) verkennen

Maximaal 50 kilometers buiten Mexico City vind je de ruïnes van Teotihuacán. Deze stad der goden heeft een grote invloed gespeeld binnen het rijk van de Azteken. De naam is pas 500 jaar na de val van de stad gegeven. Zij noemden dit de stad der goden omdat zij ervan overtuigd waren dat hier de schepping van de goden lag. Het was allemaal enorm oud en daardoor moest dit volgens hun wel het begin der tijden zijn geweest. Wat hier meteen op valt is de grote piramides van de Zon en de Maan. De piramide van de Zon is 66 meter hoog en daarmee de hoogste. De piramide van de Maan is 44 meter hoog en daardoor iets kleiner. Door beeldherkenning is het nu mogelijk om deze stad te herkennen vanuit je luie stoel. Het enige wat je nodig hebt is een VR-headset waarmee je de piramides en verloren stad kan ontdekken! RPA heeft ervoor gezorgd dat dit mogelijk is geworden.

Chichén Itzá een archeologisch hoogtepunt

Een andere historische plek die door de techniek nu ook vanuit thuis te bezoeken is heeft de naam Chichen Itza. Deze 30 meter hoge tempel is gewijd aan de slangengod Kukulcan en is een plezier voor het oog. Dit bouwwerk is goed bewaard gebleven en gebouwd in de vorm van een trappiramide. RPA heeft het ook hier mogelijk gemaakt om dit bouwwerk beter te kunnen ontdekken. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dit bouwwerkn in het echte leven te bezoeken. Het nadeel is hier alleen van dat je vroeg moet reserveren omdat er heel veel mensen tegelijkertijd heen willen. Om het monument goed te beschermen wordt maar een maximum aantal mensen toegelaten per dag.

Lees ook:  De grootste toeristische attracties van Parijs

De tropsiche Riviera Maya

De Riviera Maya ligt ten zuiden van de stad Cancun, gelegen langs de Caribische Zee. Hier vallen vooral de cenotes op. Dit zijn met water gevulde zinkgaten. Deze gaten zijn gevormd door ondergrondse rivieren die het kalksteen over duizenden jaren hebben uitgeslepen. Ook kun je een duik nemen in de Azul Cenote, die gelegen is bij de bekende en grote badplaats Playa del Carmen. Hier kun je vanaf een uitstekend rotsplateau vijf meter naar beneden springen. Iets te hoog gegrepen? Dan kun je nog altijd gaan pootjebaden in de ondiepe gedeeltes.

Een VR vakantie door beeldherkenning

Nu met al die onzekerheden rondom corona weet je niet of je dit jaar wel naar Mexico op vakantie kan gaan. je zou er altijd nog voor kunnen kiezen om een VR-vakantie naar Mexico te nemen. Dan ben je en veilig thuis en bespaar je heel erg veel geld. Beeldherkenning speelt een steeds grotere rol in ons leven en vooral tijdens Covid-19 is dat goed te zien. Ook houden steeds meer bedrijven zich hiermee bezig, waaronder Pegamento.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings