De 4 leukste en mooiste bezienswaardigheden in Los Angeles

11/05/2022
217
uniek kraamcadeau

Los Angeles, LA of The City of Angeles; hoe je hét metropool aan de westkust van de Verenigde Staten ook wil noemen, je moet eens een bezoek hebben gebracht aan deze prachtige stad. Los Angeles is de grootste stad in de staat Californië en de op een na grootste stad van het land. Het is een unieke stad die bekend staat om roem en rijkdom, feesten tot de late uurtjes en heerlijk eten, maar ook de mooie natuur die de stad omringt. Wil jij graag weten wat Los Angeles een echte must visit vakantieplek maakt? Lees dan snel verder. Wij hebben namelijk een uitgebreide lijst opgesteld die bestaat uit verschillende soorten bezienswaardigheden, zoals uitgestrekte stranden, maar ook de beste restaurants.

Hollywood

Los Angeles staat onder andere bekend om de filmindustrie. Deze wijk in LA is dan ook een publiekstrekker. Dat komt door de verzameling aan attracties die allemaal met de filmindustrie te maken hebben. En een groot deel van alle films en series wordt zelfs nog hier opgenomen. De drukste straten van de wijk bestaan uit Hollywood Boulevard, Sunset Boulevard en Melrose Avenue. Op Hollywoord Boulevard vind je The Walk of Fame. Hier liggen meer dan 2500 namen van sterren verspreid over een lengte van 2 kilometer. En net iets meer richting de Hollywood Hills kun je het Hollywood Sign bekijken. Dit zijn de negen megagrote letters in de heuvels van Mount Lee. Je kunt ze van een afstand bekijken en fotograferen, maar je kunt er ook naartoe wandelen. Het is een pittige wandeling, maar eenmaal achter de letters heb je een prachtig uitzicht over deze grote stad. Mocht je honger hebben gekregen, proef dan eens een heerlijke Italiaanse pizza bij Pizzana. Gegarandeerd genieten!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zuid-Amerika

Venice

Zon, zee en strand: dat vind je bij Venice Beach. Deze bruisende boulevard is één van de populairste stranden in Californië. Eigenlijk is het een verzameling van verschillende bezienswaardigheden. Zo heb je de pier waarop restaurants, winkeltjes en zelfs enkele attracties te vinden zijn. Maar je kunt ook surfles nemen of in het Skate Park indrukwekkende stunt bekijken. En als je toe bent aan een hapje of drankje én wil je tijdens zonsondergang een prachtig uitzicht? Breng dan een bezoek aan High Rooftop Lounge van Hotel Erwin. Het mag dan niet de goedkoopste plek zijn, maar je kunt hier heerlijk eten en drinken terwijl je geniet van de mooie omgeving.

Griffith Park en het observatorium

Los Angeles is omringt door meerdere heuvels. Op een andere heuvel dan waar je het Hollywood Sign vindt, kun je een bezoek brengen aan Griffith Park en Griffith Observatory. In het observatorium kun je de sterren bekijken, maar ook de stad van grote hoogte bekijken. In je park leven maar liefst 1200 verschillende dierensoorten. Je kunt door het park wandelen en fietsen. Let wel op, in Los Angeles leven meer gevaarlijke diersoorten in de natuur dan in Nederland. Zo is het niet vreemd als je eens een ratelslang tegenkomt op een van de talloze trails.

Pretparken of filmstudio

Los Angeles is omgeven met vele attractieparken. Aangezien je waarschijnlijk toch een auto huurt als je LA bezoekt, kun je prima een half uurtje rijden naar Disney Land, Six Flags, Universal Studios óf Warner Bros Studios. Waar je ook van houdt, er is genoeg keuze aan attractieparken. Maar let op: als je graag overal in wilt of alles wil zien, moet je zeker twee dagen uittrekken voor een park. Aangezien deze parken dagelijks door honderden mensen worden bezocht, sta je al vlug zo’n anderhalf tot twee uur in de rij voor een attractie. Is iemand in je omgeving in verwachting? Neem dan zeker hier een cadeautje mee. In deze winkels vindt je vast en zeker een uniek kraamcadeau dat in de smaak valt.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Hawaii

Ben je overtuigd en wil je deze unieke stad eens bezoeken? Dan raden wij je aan om hier minstens een week te spenderen. Je hebt dan nog niet alles gezien, maar drie á vier dagen is zeker te weinig. Het is namelijk zo’n grote stad dat je wel een auto nodig hebt om van de ene naar de andere stad te komen. Wil je liever nog langer in de Verenigde Staten blijven? Ga dan meer landinwaarts richting Las Vegas en breng dan zeker een bezoek aan de Death Valley. Dichter bij zee blijven? Een paar uur naar boven rijden en je bent in het prachtige San Francisco.

Meer blogs lezen? Lees dan Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings