De opkomst van crypto-toerisme: bezoek de belangrijkste crypto hubs van de wereld

28/03/2024
339
Cryptocurrencies in de wereld

Crypto-toerisme is een opkomende trend waarbij reizigers de belangrijkste cryptocurrencie-hubs van de wereld bezoeken om meer te leren over cryptocurrencies, blockchain-technologie en de cultuur die ermee verbonden is. In eerste instantie waar landen bang voor criminaliteit, maar steeds meer landen beginnen nu de toegevoegde waarde van de crypto industrie in te zien. In deze blog vertellen wij je enkele bestemmingen voor crypto-toerisme.

Cryptocurrencie adoptie in India loopt voorop

India is de grootste crypto-markt in de regio en is leidend in de crypto-adoptie onder de bevolking. Het is ook de op één na grootste cryptomarkt geworden op basis van het ruwe geschatte transactievolume wereldwijd.

Een ander opmerkelijk punt is de bandering van India in het gebruik van cryptocurrencies. Het land vraagt namelijk een belasting van 1% van het betaalde bedrag bij elke transactie die een gebruiker maakt.

Verenigde staten (San Francisco)

Silicon Valley is de thuisbasis van talloze blockchain-startups, waaronder Coinbase, Ripple en Blockchain Capital. Bezoekers kunnen deelnemen aan crypto-meetups, conferenties en hackathons die regelmatig worden gehouden in deze regio. Zo zijn ze in de Verenigde Staten ook steeds meer bezig met nieuwe blockchain-startups. Denk hierbij aan de Chainlink voor het verbinden van slimme contracten. Op de hoogte blijven van de koers? Bekijk hier de huidige chainlink koers.

Zwitserland (Zürich)

Zwitserland staat bekend om zijn crypto-vriendelijke regelgeving en is de thuisbasis van de Crypto Valley in Zürich en Zug. Hier bevinden zich veel blockchain-bedrijven. Denk hierbij aan Ethereum Foundation en Cardano. Het is ook mogelijk om banen te bezoeken die diensten aanbieden aan crypto-bedrijven.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Blankenberge

Estland (Tallinn)

Estland is een populaire bestelling voor crypto-ondernemers vanwege het gunstige regelgevingsklimaat en de technologische geavanceerde infrastructuur. Ook staat het land bekend om zijn geavanceerde e-governance en digitale identiteitssystemen.

Japan (Tokio) cryptocurrencie

Japan staat bekend als een van de eerste landen die cryptocurrencies als wettig betaalmiddel hebben erkend. Tokio is dan ook de thuisbasis van ’s werelds grootste crypto-beurzen. Ook heeft het een levendige crypto-scene met tal van winkels en bedrijven die Bitcoin accepteren.

Zuid-Korea (Seoul)

Seoul is een belangrijk centrum voor blockchain-innovatie en herbergt vele crypto-startups, beurzen en evenementen. Het heeft een bloeiende cryptogemeenschap met een hoge adoptie van cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum.

Duitsland (Berlijn) en cryptocurrencie

Berlijn staat bekend om zijn bruisende tech-startupscene. Het is een belangrijk centrum voor blockchain- en crypto-innovatie in Europa. De stad herbergt tal van blockchain-bedrijven, hackathons en community-evenementen.

Slovenië (Ljubljana)

Slovenië heeft een groeiende reputatie als een cryptocurrencie-vriendelijke bestemming. Zo heeft de hoofdstad Ljubljana een aantal cryptocurrentie-startups en is gastheer van evenementen zoals de Bitcoin City Conference.

Naast dat veel landen zich steeds meer als crypto-hub willen vestigen, wil New York als leidinggevend commercieel centrum worden gezien. Er is dan ook een wetvoorstel ingediend om de gunstige positie van New York als crypto hub aan te moedigen en te behouden.

Dit zijn slechts enkele van de vele bestemmingen die populair zijn onder crypto-toeristen. Het is belangrijk om op te merken dat de regelgeving met betrekking tot cryptocurrencies kan variëren van land tot land. Het is dus verstandig om vooraf onderzoek te doen en op de hoogte te blijven van eventuele juridische implicaties van het bezitten of verhandelen van cryptocurrencies.

Lees ook:  De grootste toeristische attracties van Parijs

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings