Bezienswaardigheden in India

28/10/2023
215
shisha kopen

Noord-India is een populaire vakantiebestemming voor veel avontuurlijke reizigers. In het noorden zijn veel bewonderenswaardige hoogtepunten te vinden die je zeker niet mag missen. India is een land van contrasten. Je vindt het een mooi land of je vindt het verschrikkelijk. In Noord-India valt veel te zien en te beleven. Wij zetten 15 bezienswaardigheden in Noord-India voor je op een rijtje.

Dehli

Dehli is al een ervaring op zich. Flitsende kleuren, veel mensen en veel verkeer. In Dehli vindt je tempels, oude monumenten en de leukste markten. Shisha kopen op een van de markten in Dehli is zeker iets wat je niet over mag slaan. De waterpijp komt hier namelijk oorspronkelijk vandaag en wordt al eeuwenlang gebruikt. Een shisha kopen als souvenir is bijvoorbeeld een heel leuk idee. Wat je natuurlijk ook niet mag overslaan is het eten. Probeer de heerlijke curry’s en samosa’s. Verder is het heel indrukwekkend om het verschil tussen Old en New Dehli te zien.

dehil india

Taj Mahal

De Taj Mahal is een van de meest herkenbare gebouwen in de wereld, een bezoek aan dit wereldberoemde gebouw mag dan ook zeker niet ontbreken. Je hebt de Taj Mahal vast wel eens op foto’s voorbij zien komen, maar hem met je eigen ogen zien is pas echt indrukwekkend. Een tips van ons: zorg dat je er voor zonsopkomst bent. De zonsopkomst is echt magisch op te zien en je ontkomt ook nog eens aan de massa’s toeristen. Als je toch in de buurt bent, breng dan ook een bezoekje aan het nabijgelegen Fatehpur Sikri.

taj mahal india

Mathura

Wil jij even aan alle drukte ontsnappen? Bezoek dan Mathura. Deze stad in India ligt vlakbij Agra, maar is een stuk minder bekend. Dit betekent niet dat hier niks te zien valt. In de stad vind je een aantal indrukwekkende tempelcomplexen en ervaar je het echte authentieke India.

mathura india

Varanasi

Varanasi is een van de meest spirituele plekken en bevindt zich aan de heilige Gangesrivier. Het is een plek waar je geweest moet zijn als je in Noord-India verblijft. Je doet er zoveel veel verschillende indrukken op. Het is een belevenis die je meegemaakt moet hebben.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Singapore
varanasi india

Jaipur

Jaipur wordt ook wel de roze stad genoemd. Zodra je in de stad bent en de stucgebouwen ziet zul je begrijpen waarom. Alle huizen in het oude centrum zijn in 1883 roze geschilderd ter ere van het bezoek van prins Albert van Groot-Brittannië. Sinds dat moment moeten alle inwoners hun woning roze verven. In Jaipur kun je dagen ronddwalen om alles te verkennen. Bezoek het stadspaleis, Hawa Mahla en de forten Amber en Jaigarh. Zoek je nog een uniek souvenir. In een van de bazaars kun je vast wel wat leuks vinden.

jaipur bezienswaardigheden India

Orchha

Orchha ligt in de deelstaat Madhya Pradesh. De stad is geliefd bij toeristen, maar vergeleken met andere steden is het hier nog vrij rustig. In deze stad zijn genoeg bezienswaardigheden om te bezoeken, namelijk: Orchha Palace, ram Raja Temple en Orchha Chhatris. Wanneer je de stad Orchha bezoekt wordt je al enthousiast van alle mensen om je heen. Over wordt gedanst en gezongen. Ben je uit de dansende menigte kunnen ontsnappen? Struin dan rond over de markt voor de Ram Raja tempel. Overal zie je tika poeders in alle kleuren die je maar kunt bedenken.

Orchha bezienswaardigheden

Bombay

Bombay is de op een na grootste stad in India en biedt verschillende verrassingen. Pleeg zeker een bezoekje aan de Elephanta Caves en het Bandra-Worli Sea Link-viaduct. Maak ook een wandeling door het Kamla Nehru Park en bezoek de hangende tuinen. Wat je zeker niet mag missen is de Gate of India en de Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus. Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus is een van de drukst bezochte treinstations ter wereld. Bewonder de fantastische structuren, de gedetailleerde boogjes en torentjes, de gedetailleerder gravurses en de verzieringen.

mumbai bezienswaardigheden

Kerala Backwaters

Kerala staat bekend om zijn rustige en kalmerende backwaters, een netwerk van kronkelende waterwegen omzoomd door weelderige groene landschappen. Langs de Kerala Backwaters , liggen verschillende dorpen en kleine visserdorpen. Veel van deze dorpen zijn sterk afhankelijk van de rivier en leven dus ook van wat er in leeft en wordt gevangen. Daarnaast staat de plek bekend om haar diepe spirituele wortels en de betekenis hiervan. Kortom, Kerala Backwaters is een heerlijke plek om ontspannen te genieten van de doorstromende rivieren en te genieten van een heerlijke en ontspannen boottocht.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Tokyo
kerala backwaters india

Mysore Palace

Mysore Palace, ook wel bekend als het Mysore Maharaja's Paleis, is een schitterend meesterwerk gelegen in het hart van de stad Mysore, in de zuidelijke staat Karnataka van India. Dit paleis staat bekend om zijn majestueuze pracht, rijke geschiedenis en diepe culturele betekenis. In het paleis vind je onder andere de Dubarzaal, een prachtige zaal die vol staat met muurschilderingen en waar een prachtige kroonluchter hangt. Deze kroonluchter is met maar liefst 110000 lampen verlicht. Ook vind je hier verschillende paleistuinen , die het groen vormen van het paleis. Wat ons betreft, een van de mooiste bezienswaardigheden in India.

mysore palace

Khajuraho Tempels

De laatste op deze lijst zijn de Khajuraho Tempels. Deze prachtige tempels zijn een van de mooiste hoogtepunten in je reis door India. Het is dan ook niet gek dat deze bezienswaardigheid in India op de UNESCO werelderfgoedsite staat. De tempels zijn bekend om de prachtige architectuur en de erotische beeldhouwwerken. Ze zijn dan ook zeer geliefd bij de liefhebbers van deze soort kunst. Naast de erotische kant, hebben de tempels ook een religieuze betekenis. Ze vertegenwoordigen namelijk de vier doelen in het menselijk leven: Dharma,Artha, Kama en Moshka, wat respectievelijk deugd,welvaart, plezier em bevrijding betekent.

Khajuraho Tempels india

Nog meer bezienswaardigheden in Azië

Dit was onze keuze voor 10 bezienswaardigheden in India. Naast deze bezienswaardigheden zijn er natuurlijk veel meer mooie gebieden en bouwwerken te vinden in Azië, ver buiten India. Ook hier hebben wij verschillende blogs over geschreven waaronder voor Vietnam. Veel reisplezier!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Recent

Bezienswaardigheden in Yuma

Bezienswaardigheden in Eijsden

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Bezienswaardigheden in Brunssum

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings