Bezienswaardigheden Valkenburg

28/02/2023
212
Werving en selectie Limburg

Valkenburg is een pittoresk stadje gelegen in het zuiden van Limburg, omringd door heuvels en prachtige natuur. Het staat bekend om zijn rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden. In deze blog hebben we het over de meest interessante bezienswaardigheden van Valkenburg! Wil je meer weten over bezienswaardigheden in het heuvelland? Lees dan nu onze blog hierover!

Grotten in Valkenburg

Valkenburg heeft heel veel grotten. Van de steenkolen mijn tot de mergelgrotten, de gemeente grot en de fluweelengrot. Door de bouw van kasteel Valkenburg zijn deze grotten ontstaan. In totaal is er 5 kilometer aan tunnels en gangen, waarvan een gedeelte dagelijks te bezoeken is. Vanuit het kasteel lopen er allemaal gangen naar de grotten toe. In de grotten zijn meerdere kunstwerken en grotschilderijen te vinden die zorgen voor een extra mooie ervaring.

Kasteel Valkenburg

Dit kasteel werd in de 11e eeuw gebouwd, maar tijdens de 80 jarige oorlog werd dit kasteel helemaal vernield. Het kasteel is niet herbouwd, waardoor er nu enkel een ruïne staat. Dit maakt het juist zo leuk om te bezoeken. Vanaf de ruïne lopen verschillende gangen naar de grotten toe. Verder zijn alleen de ridderzaal en kapel herkenbaar.  

Kerstmarkten

In december veranderd Valkenburg in een groot kerst festijn. In de grotten worden kerstmarkten geplaatst. Dit is een toeristische attractie voor bezoekers vanuit heel Nederland. Verder vind je ook nog de grootste ondergrondse kerststal van Europa, gemaakt van zand. Het gehele centrum is ook versierd, zodat er een hele mooie kerstsfeer hangt bij alle toeristische attracties. De terrassen en cafés zitten alle dagen bomvol met bezoekers vanuit heel Nederland.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Midden-Limburg

De rodelbaan

Dicht bij het centrum van Valkenburg ligt op de berg een rodelbaan. Voor de mensen die even wat adrenaline willen voelen is dit de perfecte manier. Je wordt door een kabelbaan een berg op gebracht waar een rodelbaan restaurant en uitkijktoren is. Hier kun je lekker een middagje met de kinderen naar toe gaan om hun even bezig te houden.

Werving en selectie in Limburg

Heb jij moeite met het vinden van personeel. Misschien is een werving en selectie bureau uit Limburg wel iets voor jou? Zij kunnen jou helpen met het vinden en recruiten van personeel op deze krappe arbeidsmarkt.

Lees meer bezienswaardigheden zoals bezienswaardigheden in Midden-Limburg, Schin-op-Geul en de Randstad.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings