Bezienswaardigheden in Turkije

27/10/2022
74
Turkije

Turkije is het enige land ter wereld wat op twee continenten ligt. In zowel Europa als Azië. Istanbul, vroeger Constantinopel genoemd en ontbonden na de val van het Ottomaanse rijk, geeft huisvesting aan de rivier de Bosporus. Deze rivier scheidt Europa van Azië. Turkije staat bekend om het houden van shisha én thee. Zo staat Turkije bijvoorbeeld bovenaan de lijst van meeste kilo’s thee die geconsumeerd worden per hoofd van bevolking. Kijk wel uit, er zijn ook grote verschillen tussen Turkije en Nederland. Zo zijn bijvoorbeeld research chemicals als 5-MMPA zijn legaal in Nederland, maar niet in Turkije!

Hagia Sophia

Voor degene die een liefde voor zowel geschiedenis als religie hebben is de Hagia Sophia een mooi uitstapje. Het unieke aan de Hagia Sophia is dat dit historische gebouw meerdere religieuze functies heeft vervuld door de loop van de jaren heen. Het begon ooit als een kathedraal voor het christelijke geloof in het Byzantijnse tijdperk, vervolgens werd het een Latijns katholieke kathedraal waarna de Byzantijnen de kathedraal weer terug veroverd hadden. Daarna is het gedurende het Ottomaanse rijk de Hagia Sophia Grand Mosque moskee geworden. Toen het Ottomaanse rijk viel is het tot 2020 een museum geweest waarna het sinds twee jaar geleden weer gebruikt wordt als moskee. Deze hele tijdlijn speelde zich af tussen het jaar 360 en 2020, meer dan genoeg geschiedenis in één gebouw!

Cappadocië

Cappadocië is een prachtig gebied wat gelegen is tussen de rivieren de Halys en de Eufraat. Net zoals de Hagia Sophia staat deze plek op de UNESCO werelderfgoedlijst. De kleurrijke rotsen, vulkanen en bergen zorgen er voor dat je ogen zich nooit vervelen in Cappadocië. Daarnaast is er een vulkaan aanwezig met een top van 3917 meter hoog, dit is de vulkaan Erciyes Dağı. Welke voor het laatste is uitgebarsten rondom 300 B.C. Deze hele regio is perfect voor natuur- en sportliefhebbers. Waar je in de zomer en winter hier prachtig kan wandelen, kan je in de winter ook wintersporten op de bergen van Cappadocië. Daarnaast is er ook een wereldbekende luchtballon toch die je kan maken in Cappadocië, een echte aanrader!

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje

Antalya

Antalya is al jarenlang een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders en niet zonder reden. De prachtige stranden en nog mooiere all-inclusive resorts zorgen er voor dat iedereen het naar zijn zin heeft, van jong tot oud. U kunt er voor kiezen om naar een resort met kinderen te gaan, een volwassenen exclusief resort of een lokaal hotelletje boeken en het land in gaan. Zo zijn de watervallen van Düden een absolute aanrader op rijafstand. Je kan een wandeling maken die je langs de achterkant van de waterval leidt, een ongelooflijke ervaring 10km ten noorden van de stad!

Ben je op zoek naar andere bezienswaardigheden in Europa? Dan zijn de bezienswaardigheden in Frankrijk of de bezienswaardigheden in Zagreb wellicht wat voor jou!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings