Bezienswaardigheden in Lapland

03/02/2024
97
bezienswaardigheden lapland groepsreizen

Wat is nu 'the big five' voor Lapland? Lapland heeft een geweldige aantrekkingskracht en is ook steeds meer populair bij groepsreizen. Overweeg je een vakantie in Lapland? Sla deze top 5 dan op: het zijn de echte high-lights...

Noorderlicht

 Lapland is een van de beste plekken ter wereld om het magische noorderlicht te zien. Hier kunnen mensen heerlijk genieten van dit natuurlijke spektakel door middel van speciale excursies en avontuurlijke nachtelijke safari's.

Het noorderlicht kan het beste worden bekeken op plekken met minimale lichtvervuiling, zoals dus in afgelegen gebieden in Lapland. Populaire locaties zijn bijvoorbeeld Levi, Rovaniemi, en Ivalo. Het is belangrijk om op de weersvoorspellingen te letten en te kiezen voor heldere, onbewolkte nachten voor de beste kans om het noorderlicht te zien.

Voorbereiding op het Noorderlicht? Kleed je warm aan, zelfs als het niet extreem koud lijkt. Thermische kleding, winterjassen, handschoenen, mutsen en warme laarzen zijn essentieel. Vergeet niet om een statief mee te nemen als je van plan bent om foto's te maken. Het is ook handig om een app te gebruiken die noorderlichtvoorspellingen biedt, zodat je op de hoogte blijft van de beste tijden en locaties.

Husky-safari's

Ervaar de opwinding van het besturen van een huskyslee door de besneeuwde wildernis van Lapland. Dit is een avontuurlijke en opwindende activiteit die zeker jongeren zal aanspreken. Husky safari's kunnen mogelijk wel diervriendelijk zijn. Alleen het is belangrijk om een gerenommeerd bedrijf te kiezen dat goed voor zijn husky's zorgt. Let op bedrijven die hun honden goed voeden, huisvesten en medische zorg bieden. Vraag altijd naar het welzijnsbeleid van het bedrijf voordat je een husky safari boekt.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Geleen
bezienswaardigheden lapland groepsreizen

Sneeuwscootertochten

Voor degenen die op zoek zijn naar snelheid en sensatie, zijn sneeuwscootertochten een must. Verken de uitgestrekte landschappen van Lapland op een sneeuwscooter en geniet van de adrenalinekick terwijl je door de met sneeuw bedekte bossen en over bevroren meren scheurt.

Sneeuwscootertochten tips: Draag altijd een helm en beschermende kleding tijdens het rijden op een sneeuwscooter. Luister altijd naar de instructies van de gids en houd je aan de aangegeven routes. Wees bewust van je snelheid en vermijd roekeloos rijgedrag, vooral op onbekende terreinen. Zorg ervoor dat je genoeg brandstof hebt en weet hoe je de sneeuwscooter moet bedienen voordat je vertrekt.

IJsvissen

Probeer iets unieks en authentieks met een ijsviservaring in Lapland. Jongeren kunnen leren hoe ze een gat in het ijs moeten boren en proberen om hun eigen vis te vangen onder begeleiding van ervaren gidsen.

Ijsvistips: Kleed je warm aan en draag waterdichte kleding om droog te blijven tijdens het ijsvissen. Neem een stevige ijsboor mee om een gat in het ijs te maken en zorg ervoor dat het ijs dik genoeg is voordat je erop gaat staan. Vergeet niet om warme dranken en snacks mee te nemen om van te genieten tijdens het vissen. Wees voorzichtig bij het hanteren van de vis en zorg ervoor dat je de lokale visserijvoorschriften naleeft.

lapland ijsvissen

HOHOHO

Een leuke verrassende tip... Lapland staat bekend als de thuisbasis van de kerstman, en een bezoek aan zijn dorp in Rovaniemi is een magische ervaring, zelfs voor jongeren. Ontmoet de kerstman, bezoek zijn werkplaats en geniet van andere leuke activiteiten zoals sleeën en rendiertochten.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Gouda

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings