Bezienswaardigheden in Scandinavië

09/08/2022
121
Scandinavië

De Scandinavische landen worden op verschillende manieren gedefinieerd, ze worden onderscheiden in geografische, politieke en culturele gebieden. Wij vatten ze in dit artikel samen als de volgende landen: Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland. Hier lees je over al het moois wat deze landen te bieden hebben, we zetten een aantal bijzondere bezienswaardigheden op een rij!

Lapland

Ondanks dat er het woord ‘land’ in zit, betreft dit een gebied wat zich uitstrekt over het meest noordelijk gebied van Europa. Het strekt zich uit over Finland, Zweden en Noorwegen. Dit landschap wordt gekenmerkt door de uitgestrekte gebieden bedekt met sneeuw. Het is een gebied van extremen: omdat het zo noordelijk ligt komt in de wintermaanden de zon niet op, en gaat in de zomermaanden de zon niet onder. In de winter is Lapland dé plek om het noorderlicht te kunnen zien. Je kunt er ook scheuren met sneeuwscooters of op Huskysafari. In de zomer kun je er prachtige wandelingen maken over groene landschappen, waar de temperatuur nog tot een aardige 20 graden kan komen! Ook hier wordt het dus zomer.

Landschap in Lapland

Fjorden

Scandinavië, met name Noorwegen, staat ook bekend om de prachtige fjorden. Een fjord is een type inham van een bergachtige kust, deze worden gekenmerkt door steile wanden. Noorwegen heeft veruit de meeste fjorden ter wereld. En daar zitten een aantal prachtige tussen om te bezoeken! De mooiste daarvan is de Geirangerfjord. Deze fjord bestaat uit vele prachtige watervallen en diepe valleien en brengt je tot wel 620 meter boven zeeniveau! De kans is groot dat je deze fjord gaat bezoeken wanneer je een Scandinavische cruise boekt, dit is namelijk een hoogtepunt van een Scandinavische vakantie.

Fjord

IJsland

Ondanks dat dit land bij Scandinavië hoort, vonden we toch dat we het apart moesten benoemen. Dit eiland in het noordwesten van Europa is toch wel een van de mooiste vakantiebestemmingen in Europa. Als je van natuur en avontuur houdt, hoef je niet verder te zoeken. IJsland heeft niet voor niks de bijnaam ‘Het land van ijs en vuur’. Het eiland barst van de gletsjers, geisers, vulkanen en zwarte zandstranden. Laat je verbazen door de ongekende natuurlijke en geologische fenomenen waar je nog nooit van gehoord hebt!

IJsland

Overige bezienswaardigheden

Omdat Scandinavië natuurlijk een ontzettend groot gebied is, is er in elk land natuurlijk veel te doen. Zweden is natuurlijk heel bekend van de popgroep ABBA. Als je fan bent is het ABBA museum in Stockholm dan ook een must see! Als je met je familie een dagje plezier en avontuur wilt beleven en je bent in de buurt van Kopenhagen, spendeer dan een dagje in het pretpark Tivoli. Scandinavië is van vroeger natuurlijk ook heel bekend van de Vikingen. Of je nou in de hoofdsteden Reykjavik, Oslo, Kopenhagen, Stockholm of Helsinki bent: een Vikingmuseum kom je overal wel tegen!

Noorderlicht in Scandinavië

Kortom, Scandinavië is een gebied waar zich prachtige landschappen bevinden. Je kunt de ruwe natuur het hele jaar door ervaren en genieten van al het moois wat deze landen te bieden hebben. Neem een stukje Scandinavië in huis door een prachtige Scandinavische duurzame keuken in huis te plaatsen!

Lees ook:  Bezienswaardigheden Lelystad

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings