Bezienswaardigheden in Fins Lapland

02/02/2024
46
Fins Lapland

Fins Lapland heeft een heleboel bezienswaardigheden en activiteiten die zeker een bezoekje waard zijn. Vooral voor liefhebbers van natuur en buitenactiviteiten is hier genoeg te vinden. Het prachtige gebied staat bekend om de landschappen, sfeervolle dorpjes en mooie natuur. In deze blog gaan we kijken welke bezienswaardigheden allemaal te bezoeken zijn in Fins Lapland.

Noorderlicht

Fins Lapland is een van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te zien. Vooral tijdens de wintermaanden, wanneer de nachten lang en donker zijn, kun je getuige zijn van dit magische natuurverschijnsel. Rond steden als Rovaniemi en Ivalo zijn er genoeg excursies om het noorderlicht te bekijken. Vaak komt er dan een gids mee die je alles wilt vertellen over dit natuur fenomeen.

Santa Claus Village

Rovaniemi is de officiële woonplaats van de kerstman en je kunt hem persoonlijk ontmoeten in het Santa Claus Village. Hier kun je het hele jaar door kerstsfeer proeven en je verlanglijstje aan de kerstman overhandigen. Vergeet niet om een bezoekje te brengen aan het postkantoor van de kerstman. Hier kun je een postzegel krijgen om te laten zien dat je in Rovaniemi bent geweest.

Rendierboerderijen

Een reis naar Fins Lapland is niet compleet zonder een ontmoeting met de iconische rendieren. Rendierboerderijen zijn verspreid over het gebied en bieden bezoekers de kans om meer te leren over deze dieren en zelfs een ritje te maken op een rendierslee. Er is zelfs een mogelijkheid om een traditionele rendiermaaltijd te eten.

Skiën & snowboarden

In Fins Lapland ligt altijd veel sneeuw en daarom is het ook een geweldige bestemming voor wintersportliefhebbers, net zoals Zwitserland. Plaatsen als Levi, Ylläs en Ruka bieden goede ski- en snowboardmogelijkheden. Er zijn mooie pistes te vinden met moderne skiresorts. Naast skiën kun je hier ook genieten van langlaufen en wandelingen in de sneeuw.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Zuid-Spanje

Er zijn dus een heleboel mooie bezienswaardigheden te vinden in Fins Lapland. Het zal een onvergetelijke reis zijn naar dit stukje Finland.

Het reisadvies voor reizen naar Finland is groen. Dit houdt in dat Finland net zo veilig is als Nederland om te reizen. Neem je medicijnen mee? Vergeet dan niet je Europees Medisch Paspoort mee te nemen, waarin alle medische gegevens staan. Organiseer je spullen met de juiste verpakking, zodat je bijvoorbeeld je medicijnen niet kwijt zal raken tussen al je reisspullen.

(Bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/finland)

Uitgelicht

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Recent

De leukste bezienswaardigheden in Horst

Ontdek bezienswaardigheden in Roggel

Bezienswaardigheden in Bergen

Bezienswaardigheden in Kuala Lumpur

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings