Bezienswaardigheden in IJsland

11/01/2020
280

Ben je avonturier of natuurliefhebber? Houd je niet van drukte en wil je lekker van de buitenlucht genieten? Het 'land van ijs en vuur' heeft een prachtig landschap vol met natuurpaden, gletsjers, vulkanen en zwarte zandstranden. Laat je verrassen door het mooie IJsland en geniet van prachtige plekken, verbazingwekkende formaties en natuurlijk en geologische fenomenen waar je nog nooit van gehoord hebt. Lees hieronder meer over wat je kunt zien, wat je kunt doen met de mooiste bezienswaardigheden in Ijsland

Seljalandsfoss waterval

Bezienswaardigheden in IJsland

De Gouden Cirkel van IJsland

De Golden Circle behoort tot de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden van IJsland. Gelegen op een afstand dicht bij Reykjavík, is het ideaal om in 1 dag vanuit de hoofdstad te verkennen. De eerste stop kan Kerid zijn. Dit is een klein meertje in een vulkanische krater. Hier kan je bovenop de krater lopen via een gemarkeerd pad en dan via een ladder afdalen naar het meer. Het is een van de weinige betaalde attracties in IJsland.

Vervolgens kan je de Gullfoss bezoeken. Dit is een prachtige waterval met een breedte van 70 meter en een hoogte van 32 meter - er is een pad van waaruit je het vanuit verschillende hoeken en vanuit verschillende gezichtspunten kunnen bewonderen.

En ook zijn hier de geisers van Geysir te bezoeken. Dit zijn wamwaterbronnen - een voorbeeld van de vulkanische activiteit die het hele land heeft gevormd. Hier spuit de Strokkur, elke 5 tot 10 minuten heet water naar boven.

bezienswaardigheid ijsland reykjavik

Thingvellir National Park

Een andere van de top bezienswaardigheden in IJsland om te bezoeken is het Thingvellir National Park! De plaats is van historisch belang - hier is het eerste parlement van het land werd geïnstalleerd en het is ook de de plek waar 2 tektonische platen, één uit Noord-Amerika en één uit Europa, elkaar raken. Er zijn uitkijkposten, en een zeer mooie waterval (Öxarárfoss) en wandelpaden door het park.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Milaan

Lake Myvatn

Dit is niet alleen een enorm mooi meer in het hart van het noorden van het land. Maar hier kan je ook genieten van kraters, vulkanische formaties, een ondergrondse grot met kokend water en modderpotten die stinken naar pure zwavel.

Jökulsárlón ijsbergen

Naar IJsland gaan en niet rond deze lagune lopen is erger dan naar Rome gaan en de paus niet zien. Ter vergelijking: deze tour is een must, interessant en mooi. Je moet het doen, zelfs als het weer niet het beste is, maar als je kunt, doe het dan in zodiac-boten in plaats van de conventionele boot, omdat je veel dichter bij de ijsbergen komt. Verbazingwekkend!

Reykjavík en de Blue Lagoon

Zorg ervoor dat je de hoofdstad Reykjavik 1 of 2 dagen verkent en bezoek ook de beroemde Blue Lagoon. Op deze koude plek (zelfs in de zomer) kan je heerlijk ontspannen in de warme blauwe wateren van de beroemdste toeristische attractie van IJsland.

Seljalandsfoss, de mooiste waterval van IJsland

Seljalandsfoss wordt door veel mensen beschouwd als de mooiste waterval van IJsland. En terecht want hier kan je achter de waterval komen via een cirkelvormig pad. Dit is echt een unieke ervaring van een onbeschrijfelijke schoonheid!

Uitzichtpunt van Eyjafjallajökull - de beroemdste vulkaan van IJsland

Een ongewone attractie in IJsland is het uitkijkpunt van de onuitspreekbare vulkaan - Eyjafjallajökull - ja, die vulkaan die in 2010 het internationale nieuws haalde omdat zijn as het luchtverkeer in heel Europa plat legde! Het is een heel mooie plek op IJsland!

Skógafoss

Skógafoss is ook een prachtige plek om te bezoeken - naast de prachtige waterval is het omringende landschap namelijk ook zeer aantrekkelijk. Het water komt van de Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull gletsjers. Naast het algemene uitzicht op de waterval, is het ook mogelijk om een trap te beklimmen en de waterval van bovenaf te bekijken.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in de Randstad

Sólheimajökull

Een van de activiteiten die de laatste jaren steeds populairder wordt in IJsland is; de gletsjerwandeling. Deze tours worden verkocht door verschillende lokale bedrijven en een van de meest bekende plaatsen hiervoor is de Sólheimajökull-gletsjer.

Dyrhólaey-vuurtoren en zwarte zandstranden

De Dyrhólaey-vuurtoren is een prachtige stop van waaruit je een uitzicht hebt op de beroemde zwarte zandstranden van IJsland. Vanaf de top heb je een prachtig panoramische uitzicht op de lege stranden, sterke golven en enorme rotsformaties.

Heb je al zin gekregen om deze ongelooflijke bezienswaardigheden te leren kennen? Zoals ik in het begin al zei, is IJsland een unieke plek, er is echt ongelooflijk veel te zien. De hierboven genoemde attracties zijn tips die je misschien in je reisschema naar IJsland kunt overwegen. Maar, er is nog veel meer te ontdekken in IJsland.

Bekijk ook: Bezienswaardigheden in Caïro

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings