Bezienswaardigheden in Boekarest

01/08/2021
201
Boekarest

De prachtige hoofdstad van Roemenië is de perfecte bestemming voor een stedentrip. De stad is namelijk niet alleen rijk aan cultuur en historie, maar ook prachtige natuur kun je hier vinden. In Boekarest zul je genieten van prachtige paleizen, de groenste stadsparken, hippe wijken en majestueuze pleinen. Ook kun je er talloze interessante musea vinden, waar je alles kunt leren over de Roemeense geschiedenis. Met andere woorden in Boekarest valt er voor iedereen iets te beleven.

Bubbelenvelop

Carturesti Carusel

Midden in de stad vind je boekwinkel Carturesti Carusel, dat letterlijk ‘carroussel van licht’ betekent. De winkel is gevestigd in een magistraal oud pand in het historische centrum van de stad en is echt zo’n soort winkel waar je uren kunt verdwalen tussen de hoge rekken met boeken. Middels witte wenteltrappen kun je van verdieping wisselen, waar nóg meer boeken te vinden zijn. Ben je op vakantie in Boekarest, dan is deze winkel een echte aanrader om te bezoeken. Waarschijnlijk blijf je veel langer hangen dan gepland en kom je er niet weg zonder een boek te kopen. Dat exemplaar wil je natuurlijk veilig bewaren, dus vaak kun je er een bubbelenvelop bij krijgen. Is dat niet het geval, dan kun je een bubbelenvelop vast ergens anders in deze pittoreske stad verkrijgen.

Het Parlementspaleis

Dit prachtige paleis in het centrum van Boekarest is het grootste gebouw van heel Europa en alleen om die reden al onwijs indrukwekkend. Het gebouw is 270 meter lang en bevat meer dan 2000 zalen en kamers. Het is gebouwd in 1984 en volledig uit Roemeens materiaal. Tot de dag van vandaag wordt het gebruikt door het Roemeens parlement en is deels opengesteld voor publiek. Binnenin zijn maar liefst drie musea te vinden, die allemaal een ander deel van de geschiedenis van Roemenië vertellen.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Kassel

Parlementspaleis

Cișmigiupark en Koning Michaël I park

In de stad vind je diverse groene stadsparken, waarvan het Cișmigiupark één van de mooiste is. Het park bestaat uit een groot kunstmatig aangelegd meer met eromheen groene grasvelden, kleurrijke bloemperken én talloze wandelpaden. Het is de mooiste plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en is een veelgebruikte ontmoetingsplek van haar inwoners. Naast het Cișmigiupark is ook het Koning Michaël I park een echte aanrader. Het park ligt naar het noorden van het centrum en is het grootste park van heel de stad. Het park wordt omringd door het oogstrelende Herăstrăumeer, welke zich door haar grootte perfect leent voor diverse watersporten.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings