Bezienswaardigheden in Zuid-Limburg

06/09/2021
86
buiten vergaderen

Zuid-Limburg altijd al eens willen bezoeken vanwege de vele verhalen rondom de akkers, die tussen de heuvels liggen, de Maas, die door de steden beweegt en het bourgondische bestaan, dat nergens anders in Nederland zo levendig is. Wil je weten waar je naar toe kunt en wat je kunt bezichtigen in Zuid-Limburg lees dan verder.

Dagje dierentuin

Een dierentuin bezichtigen gelegen in Kerkrade, in het zuidoosten van de provincie Limburg. Op een mooie dag door de verschillende soorten dieren lopen voor een onvergetelijke dag. Deze dierentuin heet de GaiaZoo. Ze bezitten over 150 verschillende diersoorten.

Tour door de grotten

Een gangenstelsel in de Nederlandse gemeente Valkenburg die aan de geul ligt. Een grot dat is ontstaan door de mergelwinning. Waarschijnlijk in de 11de of 12de eeuw. Deze stenen werden gebruikt als bouwstenen. Ook het kasteel van Valkenburg is hiermee gebouwd. Deze grot heet de fluweelengrot. Tijdens de rondleidingen kom je achter een tal van geheimen, indrukwekkende wandschilderingen, inscripties en vreemde sculpturen in de mergelwand tegen. Ook kunt u verblijven in een hotel in Valkenburg.

Shoppen in Maastricht of buiten vergaderen

Maastricht staat bekend als een stad met leuke winkels, die voor iedereen geschikt zijn. Maastricht heeft zowel chique boetiekjes, grote warenhuizen en hippe winkels met de nieuwste trends. De meeste winkels zijn open van 10.00 tot 18.00 van dinsdag tot en met de zaterdag. Maandag en Zondag openen de winkels om 12.00 met als uitzonderingen de feestdagen en de koopzondagen. Voor de meeste mensen ook een prachtige stad om tijdens je werk buiten pauze te houden en langs de winkels te gaan of om buiten te vergaderen. Nog meer interesse naar Maastricht? Bekijk dan de bezienswaardigheden in Maastricht.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Weesp

Spoorwegmuseum

De spoorwegmuseum de Miljoenenlijn ligt gelegen in Simpelveld. De stoomtrein van ruim 100 jaar oud neemt je mee door het landschap van Zuid-Limburg. Zo neemt de trein je mee terug de tijd in. Naast een mooie rit door het landschap heen, kun je ook de werkplaats bezichtigen van de vrijwilligers die het materiaal onderhouden. Verder kunt u genieten van een heerlijke kop koffie met een stuk Limburgse vlaai in het stationsrestaurant.

Museum Romeinse Katakomben

Een ondergronds gangenstelsel in Valkenburg dat een replica is van delen van de catacomben in Rome. Geopend in 1910. Je word meegenomen in de 3de en de 4de eeuw tijdens deze rondleiding. Je daalt af naar beneden waar de graven van de Romeinse burgers liggen en bekijkt de grafkamers van vooraanstaande Romeinen. Ook hier maak je kennis met de verhalen, oude rituelen en verassende scenes uit het dagelijks leven. Een grot van 25 meter diep onder het aardoppervlak. Zo diep dat je geen bereik meer hebt en alleen buiten kan vergaderen. Meer van Limburg ontdekken? Vind dan hier alle bezienswaardigheden in Kerkrade.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings