Bezienswaardigheden in Zuid-Amerika

25/12/2021
208
verspanen-3

Ben jij zo gek op reizen over de hele wereld? Dan staat Zuid-Amerika vast bij jouw favoriete vakantiebestemmingen. Na dit artikel staat het mogelijk nog wat hoger op jouw lijst, want wat is Zuid-Amerika mooi en wat zijn er veel kleurrijke en interessante bezienswaardigheden! Hoog tijd dus om hier wat van die mooie hotspots in Zuid-Amerika te benoemen.  

1.Argentinië: Beauty is in the eyes of the beholder 

Een bekende uitspraak en helemaal van toepassing op Zuid-Amerika. Zeker als je van cultuur houdt en de schoonheid ziet van geschiedenis, is Argentinië interessant. Er zijn boeiende musea, zoals Museio de Arquelogia de Alta Montana de Salta. In dit museum krijg je een prachtige inkijk in de cultuur van de Inca's. Voor archeologen is er altijd weer iets te ontdekken in Zuid-Amerika. Zo dacht men dat zo'n 3.000 jaar geleden alleen in Peru verspanen van metaal voorkwam. Totdat er in het noordwesten van Argentinië een oud koperen masker werd gevonden, van vermoedelijk zo'n 3.000 jaar geleden. Verspanen kwam dus ook al bij koper voor.

2.De Nazcalijnen in Peru 

Nog steeds zijn er mysteries in Peru. Zo zijn er, nu nog, archeologen en wetenschappers die in conclaaf zijn over waarom de zogenaamde oude Nazcalijnen werden gemaakt. De Nazcalijnen zijn enorme tekeningen in grind, gemaakt door de bevolking, vermoedelijk ergens tussen 200 en 900 jaar voor Christus.  

verspanen-2

Het zijn niet zomaar een paar lijntjes,r die Nazcalijnen. Het gaat om duizenden lijnen, die een gebied van 520 vierkante kilometer, tot soms wel een gebied van 800 vierkante kilometer bestrijken. Daarbij zijn sommige lijnen soms wel 275 meter lang. Kun jij je daar een voorstelling van maken of wil je die lijnen in het echt zien? Als je ze wil zien, dan kun je dit het beste doen, vanuit een klein vliegtuigje. Heel bijzonder dus en echt iets om inderdaad zelf met eigen ogen te bekijken. 

Lees ook:  Waarom jij Mexico gezien moet hebben!

3. Columbia en het kleurrijke dorpje Gautapé 

Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in Columbia. Wil je een sfeervol, kleurrijk en relatief rustig dorpje zien? Dan is Gautapé helemaal dé plek voor jou. Het pittoreske dorp ligt midden in een uniek waterlandschap. Je kunt daar ook een hele bijzondere rots bekijken, daarvoor moet je twee uur ongeveer 740 trappen omhoog. Wellicht kom je ietwat bezweet aan, maar het is absoluut de moeite waard. 

4. De zoutvlakte van Bolivia 

Je moet natuurlijk niks, maar eigenlijk mag de zoutvlakte van Bolivai, Salar de Uyuni, niet ontbreken op de lijst, als je naar Bolivia gaat. Het is een enorm gebied, helemaal bedekt met zout. Als je hier bent ervaar je echt een enorme, surrealistische beleving. Het is zelfs de grootste zoutvlakte ter wereld. Er wordt geschat dat de zoutvlakte maar liefst 10 miljard ton zout bevat... 

Wil je wel eens zoveel zout bij elkaar in het echt zien? Dan heb je echt een gids nodig. Want je kunt hier al snel verdwalen. Het gaat namelijk om een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante kilometer. Bovendien bevindt zich deze zoutvlakte op 3600 meter hoogte. Je moet dus ook oppassen dat je geen last krijgt van de hoogte. 

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings