Bezienswaardigheden in Brazilië

13/08/2021
92
Rio de Janeiro

Brazilië is een groot en divers land in Zuid-Amerika dat
vooral bekend staat om de Braziliaanse carnaval. Brazilië is een van de meest
bekende landen in Zuid-Amerika en dat is zeker niet voor niets. Het land heeft
veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en eten. Ontdek bijvoorbeeld
de prachtige stad Rio de Janeiro of ga op avontuur in het grote Amazonegebied.
Reis even terug in de tijd in de mooie havenstad Salvador.

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is waarschijnlijk de meest bekende stad van Brazilië. Hét symbool van Rio en waarschijnlijk heel Brazilië is natuurlijk Cristo Redentor. Dit standbeeld van Jezus Christus bevindt zich op een spectaculaire hoogte van 710 meter. Het beeld is vanuit vrijwel de hele stad te zien. Ook het meest bekende strand van Brazilië bevindt zich in deze stad. Copacabana is een strand van 4,5 kilometer dat bruist van de energie.  Werken in deze stad kan bijvoorbeeld als internationale vrachtwagenchauffeur. Zo kun je heel Zuid-Amerika doorreizen en tegelijkertijd ook nog een producten transporteren. Vergeet overigens niet een ADR cursus te volgen voordat je start.

Rio de Janeiro

Het Amazonegebied

Het Amazone regenwoud is het grootste regenwoud ter wereld, dit mag je dan ook zeker niet missen als je in Brazilië bent. Brazilië is het ideale land om dit regenwoud te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een riviertocht doen over Amazonerivier. Het stadje Manaus wordt gezien als de toegangspoort tot het Amazonegebied en is dan ook de ideale plek om als uitvalsbasis te gebruiken. Zo kun je hier starten met de riviertocht, maar kun je ook starten aan een expeditie. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om een meerdaagse expeditie te doen door het regenwoud vanuit deze stad.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Montecatini Terme
Amazone

Salvador

Salvador is een koloniale havenstad waarin het soms lijkt dat je even terug in de tijd gaat. De stad staat namelijk vol met oude monumenten en gebouwen en huisjes in alle kleuren van de regenboog. De Portugezen zette in deze stad voor de eerste keer voet aan wal om dit deel van de wereld te koloniseren. Dit plekje heeft dus een zeer rijke geschiedenis. Deze stad is bruisend door de vele marktjes, terrasjes en winkels. Het is een geliefde stad omdat je hier zowel stranden, als ook een rijke geschiedenis combineert in een stad.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings