Bezienswaardigheden in Wassenaar

16/02/2022
90
Wassenaar

Wassenaar telt zo’n 26.100 inwoners. Het dorpje kent haar bekendheid door het bekende attractiepark Duinrell, het Tikibad en het landgoed Eijkenhorst waar Koning Willem Alexander en Koningin Maxima wonen. Echter heeft het dorp nog meer leuke bezienswaardigheden te bieden. Wij zetten de leukste bezienswaardigheden op een rijtje, deze moet je een keer gezien hebben! Wassenaar is een dorpje dat makkelijk toegankelijk is met de auto. Dus wanneer jij oud genoeg bent kun je beginnen met rijlessen bij Rijschool Wassenaar. Met jouw rijbewijs kun je er een dagje op uit en het mooie dorpje Wassenaar bezoeken.

Backershagen

Backershagen is voortgekomen uit een boerderij. Begin 18de eeuw bestond het uit een buitenplaats met herenhuis, boerderij en een park. Een aantal jaren liet de toenmalige eigenaar een achthoekige theekoepel bouwen. De koepel werd geplaatst op een kunstmatige heuvel, dat fungeerde als theezaaltje voor het bezoek. Een ander hoogtepunt op het landgoed is de schelpengrot, deze is eind 18de eeuw gegraven.

in 1974 brandde het huis volledig uit. Later, in 1984, werd gestart met de bouw van een appartementencomplex. De hoofdvorm van het complex lijkt op dat van het huis dat er ooit stond in de 18de eeuw. Alleen het hekwerk aan de Rijksstraatweg is intact gebleven.

Lees hier meer bezienswaardigheden in Nederland voor de warme zomerdagen.

Dorpskerk Wassenaar

De dorpskerk van Wassenaar is een hervormde kerk gelegen aan het plein in Wassenaar. Een deel van de kerk stamt nog terug uit de 12de eeuw. Op dat moment was het nog een tufstenen kerkje. Rond 1450 werd de kerk verder uitgebreid tot een echte kerk. Jammer genoeg is deze verwoest tijdens de Spaanse tijd (tijdens de 16de eeuw).

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Arnhem

Tussen 1938 en 1940 werd de kerk volledig gerestaureerd, hierbij werd zowel de binnenzijde als de buitenzijde van de kerk onder handen genomen.

De dorpskerk in Wassenaar is altijd al dé kerk van belangrijke families geweest. Dit is terug te zien in het gebouw, hier zijn namelijk een hoop sporen te vinden van de familie van Wassenaer.

Oud Wassenaar

De historische buitenplaats Oud Wassenaar bestond uit een kasteel, een dienstwoning, een pergola en een groot park. Oud Wassenaar stamt uit de 17de eeuw. Het huidige kasteel is gebouwd tussen 1876 en 1879 naar ontwerp van architect Constantijn Muysken. Hij ontwierp een enorm landhuis met een trapgevel, zijvleugels en torens. Voor de bouw van het kasteel waren de duurste materialen, de beste architecten en de modernste technieken gebruikt.

Breng een bezoek aan het oud kasteel. Neem een kijkje in het prachtig ingerichte kasteel en geniet van de bosrijke omgeving rond het gebouw. De hal van het kasteel is, bestaat uit mooie marmeren pilaren en brede trappen. Bij het betreden van de hal wordt je overrompeld door de luxe uitstraling van het kasteel. Daarnaast heeft het kasteel nog een prachtige witte salon, een luxe jachtkamer met houten inrichting, een bar, een klein en groot Frans salon en een balzaal, waar vele evenementen werden georganiseerd.

Lees hier over meer bezienswaardigheden in Zuid-Holland en in Noord-Holland!

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings