Top 5 bezienswaardigheden in Noord-Holland

03/06/2022
164
bezienswaardigheden Noord-Holland

Nederland is een land vol met bezienswaardigheden. Elke provincie heeft haar eigen speciale plaatsen. Noord-Holland is dan ook geen uitzondering. De mogelijkheden binnen deze provincie gaan van historische steden tot uitgerekte stranden en vissersdorpen. In dit artikel lees je meer over de top 5 bezienswaardigheden in de provincie Noord-Holland.

Amsterdam

Bijna iedereen is er wel eens geweest, Amsterdam. De stad staat bekend om vele dingen, zoals de prachtige grachtenpanden, het vondelpark, de vele mogelijkheden om te shoppen en de Jordaan. Echter, er zijn nog veel meer redenen om Amsterdam te bezoeken, twee daarvan zijn het Rijksmuseum en het Anne Frank Huis.

Het Rijksmuseum

Het rijksmuseum is één van de 16 musea binnen Nederland. De collectie binnen het rijksmuseum biedt een groot overzicht van Nederlandse kunst. Ook is er een gehele vleugel binnen het pand toebedeeld aan de 17e-eeuwse meester Rembrandt van Rijn. Onder andere zijn meesterwerk de Nachtwacht staat er prachtig tentoongesteld.

bezienswaardigheden Noord-Holland

Het Anne Frank Huis

Dit huis in Amsterdam vertelt het verhaal van de inmiddels over de hele wereld bekende Anne Frank. Anne Frank was een Joods meisje, die heeft moeten onderduiken tijdens de Tweede Wereldoorlog. In dit kleine achterhuis zat zij samen met 7 andere personen ondergedoken. Anne Frank heeft tijdens haar verblijf een dagboek bijgehouden dat haar later wereldwijd bekend heeft gemaakt.

De stranden van Noord-Holland

Noord-Holland heeft een rijkelijk aanbod aan kilometers zandstrand. De provincie staat er om bekend het mooiste aanbod in zandstranden binnen Nederland te hebben. Een aantal leuke badplaatsen zijn; Bloemendaal, Callantsoog en Egmond aan Zee. Wil je wat meer rust tijdens je dagje strand, dan moet naar de stranden ten noorden van Zandvoort gaan. Zoek je liever de drukte op, dan is Zandvoort zelf ook een goede optie.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Lissabon

Zandvoort

De plaats Zandvoort staat niet alleen maar bekend om haar mooie stranden. Als je van iets verder komt zijn er ook veel leuke hotels te vinden. Daarnaast staat de badplaats ook bekend om de Formule1 baan.

Volendam

Deze stad is één van de meest bekende vissersplaatsen binnen Nederland. Iedere persoon in Nederland moét hier één keer geweest zijn. Al heb je alleen maar en portie kibbeling geprobeerd aan de kade. Je vindt nergens zo een lekker verse vis als hier. Het enige nadeel van de stad is dat het in het hoogseizoen overspoeld wordt door toeristen. Wanneer je gaat is het aan te raden om dit in het laagseizoen te doen.
Naast het eten van de bekende vis kun je in Volendam ook onder andere naar het Volendams Museum en op de foto in een traditioneel Volendams kostuum.

Texel

Eén van de Waddeneilanden van Nederland hoort bij de provincie Noord-Holland en dat is Texel. Je kunt hier heerlijk een paar dagen vertoeven. Er zijn mooie stranden, charmante kleine dorpjes, een vuurtoren en prachtige duinen. Een tip van ons is om de Skuumkoppe brouwerij te bezoeken en zeker een kaasje te proberen bij één van de plaatselijke kaasboerderijen. Omarm deze tips en je weet zeker dat je ontspannen het eiland verlaat.
kijk niet raar op als je meerdere containers tegenkomt op het eiland. Verwerking van hout en grondafval gaat hier net iets anders omdat alles via een boot weggebracht zal moeten worden. Een houtafval container huren is dan ook geen raar begrip bij de bewoners van het eiland.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Eindhoven
bezienswaardigheden Noord-Holland

Tulpenvelden

Net als in Zuid-Holland zijn in Noord-Holland vele tulpenvelden te vinden. Zodra de lente aanbreekt zie je alle kleuren van de regenboog voorbijkomen. De meeste tulpenvelden zijn te vinden rondom te stad Purmerend. Je zult er iets meer naar moeten zoeken dan in het Westland, maar als je ze vindt is het zeker de moeite waard. Daarbij zijn er in Noord-Holland ook minder toeristen te vinden rondom de velden.

Zoek je iets rustigers, maar wel met dezelfde Nederlandse cultuur? Wellicht zijn de leukste bezienswaardigheden in Abcoude dan wat voor jou. Daar is het namelijk vrij rustig en mooi.

Uitgelicht

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Recent

De top 10 beste bezienswaardigheden in Seoul

Top 15 bezienswaardigheden Kroatië

Bezienswaardigheden in en rondom Maasbracht

Bezienswaardigheden op Ibiza

© Bezienswaardighedenin - 2024
Made with
Web Wings