Bezienswaardigheden in Zuid-Holland

07/04/2022
68
boottocht Rotterdam

Ben je ooit al eens in Zuid-Holland geweest? Je weet niet wat je mist! Zuid-Holland beschikt over de meeste gezelligste steden en heeft een mooie natuur en cultuur. Niet alleen Rotterdam ligt in de zuidelijke provincie van Nederland, maar veel meer mooie bezienswaardigheden zoals de Keukenhof, Leiden, Gouda en nog veel meer. Natuurlijk kun je ook nog steeds in Rotterdam iets leuks doen zoals een boottocht Rotterdam of harenrondvaart Rotterdam, maar er zijn nóg meer interessante dingen te beleven in Zuid-Holland. In dit artikel lees je over de mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Holland!

Madurodam

Voel jij je te klein voor deze wereld? In Madurodam zal dat reuze meevallen! Madurodam is een Nederlandse miniatuurstad in Den Haag op een schaal van 1 op 25. De miniatuurstad is geopend op 2 juli in 1952, het stadje bestaat dus al bijna 70 jaar! Dit attractiepark trekt jaarlijks ongeveer 600.000 bezoekers. De zelfgebouwde stad bestaat uit een totaaloppervlak van 17.630 m², dat zijn dus een paar voetbalvelden. Madurodam is zowel leuk voor de jongere als voor de volwassenen, je kunt ook nog eens hele unieke foto’s maken.

De Keukenhof

De Keukenhof, het bloemenpark ten noordwesten van Lisse, waar jaarlijks in het voorjaar bolgewassen van tuinbouwbedrijven uit de bollenstreek worden tentoongesteld. Het lentepark organiseert diverse shows zoals een rozenshow, een narcissenshow en een orchideeënshow. Er zijn verschillende activiteiten voor uit te voeren zoals een Fluisterboot, fietsen of een rondleiding. De Keukenhof is perfect voor de bloemenliefhebbers!

Geitenboerderij de Mékkerstee

De biologische geitenboerderij de Mékkerstee heeft wel 650 geiten in hun verblijf! Een leuke bezienswaardigheid voor de kids, een ervaring om nooit te vergeten. De geitjes krijgen de beste verzorging in deze boerderij en worden professioneel en liefdevol behandeld. Iedereen krijgt de vrijheid om tussen de 650 geiten rond te lopen, en zelfs om half 4 op de dag is de mogelijkheid om het melken van de geitjes van dichtbij te bekijken. Ook de schattige lammetjes zijn van dichtbij te bekijken in de kraamkamers.

Lees ook:  Bezienswaardigheden in Roermond

Diergaarde Blijdorp

Uiteindelijk eindig je toch nog in Rotterdam, maar natuurlijk met een reden! Al kan je buiten een boottocht in Rotterdam eens het Diergaarde Blijdorp bezoeken. De magische dierentuin, ook wel bekend als de Rotterdamse Diergaarde of nog officiëler gezegd de Stichting Koninklijke Diergaarde Rotterdam, is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Maak kennis met de gorilla Ajabu, bezichtig de drijven kraamkamers in het aquarium en bezoek de pasgeboren maki-tweeling.

Uitgelicht

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

Recent

Bezienswaardigheden in Casablanca

Bezienswaardigheden in de Verenigde Staten: botanische tuinen

Bezienswaardigheden in Venlo

10 Bezienswaardigheden in Boedapest

© Bezienswaardighedenin - 2023
Made with
Web Wings